Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Το Στρατιωτικό Μουσείο Χρωμοναστηρίου αγκάλιασε το Ειδικό Σχολείο

Μια όμορφη ψυχαγωγική εκδήλωση ετοίμασε για τους μικρούς μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού σχολείου, το Στρατιωτικό Μουσείο Xρωμοναστηρίου και η Στρατιωτική Μουσική της 5ης Μεραρχίας Κρητών με την ευκαιρία των Χριστουγέννων.
Οι μαθητές προσκλήθηκαν από τα στελέχη του στρατού για να στολίσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Μουσείου και να ακούσουν τις Χριστουγεννιάτικες μελωδίες της στρατιωτικής μουσικής! Με χαρά το 1ο Ειδικό Δημοτικό σχολείο αποδέχτηκε την πρόσκληση και έδωσε τον καλύτερό του εαυτό για αυτό το σκοπό. Επίσης ετοίμασε και μια μικρή θεατρική παράσταση για να ευχαριστήσει το μουσείο, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν σε ανακοίνωσή τους.Τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα που έπαιξε για τους μικρούς μαθητές η στρατιωτική μουσική της 5ης Μεραρχίας Κρητών ξεσήκωσαν μικρούς και μεγάλους και σκόρπισαν κέφι και χαμόγελο σε όλες και όλους. Στη συνέχεια τα παιδιά απόλαυσαν τις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές που τους προσφέρθηκαν από το προσωπικό του Στρατιωτικού Μουσείου.
Σε ανακοίνωσή τους γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Ειδικού σχολείου Ρεθύμνου ανέφεραν:
«Οι λέξεις είναι λίγες για να περιγράψει κανείς την ευγένεια, την ευαισθησία των στελεχών του Στρατού και την άψογη οργάνωση αυτής της μικρής γιορτής. Τέτοιες εκδηλώσεις είναι αξιέπαινες αφού αναδεικνύουν το κοινωνικό πρόσωπο των ενόπλων δυνάμεων, την άμεση σύνδεσή τους με την κοινωνία και τις δυνατότητές τους για ανθρωπιστική δράση και προσφορά. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές και του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου θερμά ευχαριστούν όσους και όσες συντέλεσαν στο να γίνει αυτή η εκδήλωση και ευχόμαστε από καρδιάς και του χρόνου»
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα .............