Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζεται η κόντρα για το Χριστουγεννιάτικο κάστρο του Ηρακλείου με εξώδικα

Μετά τα όσα καταγγέλθηκαν χθες στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη από την εκπρόσωπο της παράταξης του Γιάννη Κουράκη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΗΚΕΗ Μαρία Ξυλούρη- Ξημέρη σε σχέση με τον τρόπο διαχείρισης σε ότι αφορά το Χριστουγεννιάτικο κάστρο, οι καταγγελίες συνεχίστηκαν και σήμερα. 
Εξώδικο στη ΔΗΚΕΗ απέστειλε ένας εκ των πλειοδοτών για τα παιχνίδια της πλατείας για τις διαδικασίες πλειοδοσίας και διαγωνισμού και εν συνεχεία της απόφασης της Δημοτικής Επιχείρησης να καταργήσει τον διαγωνισμό, όπως δήλωσε στο Ράδιο Κρήτη και στον Μανώλη Αργυράκη ο γιος ενός εκ των πλειοδοτών, ο Δημήτρης Δακανάλης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ο διαγωνισμός που αφορούσε το λούνα παρκ είχε πέντε τμήματα. Ο πρώτος βγήκε άγονος ενώ στον 2ο για τα κερματοφόρα παιχνίδια ο πατέρας του - όπως είπε - πήρε μέρος μαζί με έναν άλλο επιχειρηματία. Το ποσό όπως εξήγησε έφθασε τις 20.100 ευρώ ωστόσο η τελική απόφαση για το τμήμα 2 είναι ότι θα ξανακατέβαινε το ποσό στις 15.000 ευρώ ενώ όπως επισημαίνει το σωστό θα ήταν να επαναληφθεί ο διαγωνισμός.

Στο εξώδικο που απέστειλαν ζητούν επίσης να απαντηθεί αν τα χρήματα από εκείνους που πήραν τη δημοπρασία έχουν δοθεί και αν έγινε αλλαγή των όρων διακήρυξης μετά τη διενέργεια της δημοπρασίας.
Μάλιστα, όπως ανέφερε, η εξώδικη δήλωση έχει πάει σε ενημέρωση και στον δήμο Ηρακλείου για να ενημερωθεί και ο δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός.
Στο μεταξύ και ο φωτογράφος που δραστηριοποιείτο χρόνια κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων στην πλατεία Ελευθερίας ο οποίος έστηνε μια παραδοσιακή φάτνη στην οποία φωτογραφίζονταν παιδάκια με έκπληξη όπως αναφέρει ενημερώθηκε από τον κ. Τσαγκαράκη ότι η φάτνη δεν θα μπει στην πλατεία Ελευθερίας χωρίς ωστόσο να τους εξηγήσει το λόγο.
Μάλιστα για το θέμα έφθασε μέχρι την αντιδήμαρχο Αριστέα Πλεύρη αλλά και στο γραφείο του κ. Λαμπρινού όπου τους παρέπεμψαν στον κ. Τσαγκαράκη.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι βρήκε τον κ. Τσαγκαράκη προκειμένου να ενοικιάσει  το σπιτάκι για τον Αι Βασίλη ωστόσο όπως υποστηρίζει δεν ενημερώθηκε για τον διαγωνισμό.
Απαντώντας σε όλα τα παραπάνω αλλά και σε αυτά που ειπώθηκαν χθες ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης μιλώντας σήμερα στην ίδια εκπομπή  ανέφερε ότι βγάλανε 10 δημοπρασίες που ήταν αναρτημένες στο διαδίκτυο για δέκα ημέρες προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι.

Μάλιστα απαντώντας στον κ. Δακανάλη επεσήμανε ότι "ο κ. Δακανάλης δημιούργησε τεράστια ιστορία ενώ ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση". Παραδέχτηκε ωστόσο ότι στη συνέχεια ομόφωνα η επιτροπή αποφάσισε ότι δεν χρειάζεται να τοποθετηθεί λούνα-παρκ.
Σε σχέση με το τοπογραφικό που έθεσε ο κ. Δακανάλης, ο κ. Τσαγκαράκης ανέφερε ότι «Είπαμε στην προκήρυξη ότι οι ανάγκες του παιχνιδιού θα καθορίσουν και τη θέση» .
Σε ότι αφορά τα όσα ανέφερε σήμερα ο  φωτογράφος  που επι χρόνια δραστηριοποιούνταν  στην πλατεία Ελευθερίας, ο κ. Τσαγκαράκης τόνισε ότι τον ενημέρωσαν ότι μπορεί να λάβει μέρος στον διαγωνισμό ωστόσο επεσήμανε ότι είχε πολλά παράπονα από συναδέλφους του φωτογράφου.
Τέλος ο κ. Τσαγκαράκης δήλωσε ότι η ΔΗΚΕΗ έχει πραγματοποιήσει 12 δωρεάν  δράσεις στο χριστουγεννιάτικο κάστρο ενώ όπως σχολίασε, οποιοσδήποτε θέλει να μπει στο σπιτάκι του Άγιου Βασίλη μπορεί να φωτογραφηθεί με τα παιδιά του και να φύγει.

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Η πανέμορφη Παλαιόχωρα - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. 1902 στο φαράγγι της Σαμαριάς - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αντώνης Στεφανάκης απο τον Ζαρό - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............