Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΠΙΤΑΡΑΚΙΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ


Συστατικά

Για τη ζύμη:

1 κιλό αλεύρι,
500 γρ. νερό,
30 γρ. ρακί,
20 γρ. ελαιόλαδο,
10 γρ. γιαούρτι,
10 γρ. χυμό λεμονιού,
10 γρ. αλάτι,
Ξύσμα από φλοιό μισού λεμονιού

Για τη γέμιση:

500 γρ. μυζήθρα φρέσκια,
100 γρ. ζάχαρη,
10 γρ. κανέλα,
2 κλαδάκια βάλσαμο ή 1 βανίλια,
1 αυγό

Τοποθετούμε σε μια λεκάνη, το νερό, το λάδι, τη ρακί, το γιαούρτι και το λεμόνι, ανακατεύουμε και προσθέτουμε αργά-αργά το αλεύρι. Παρασκεύαζουμε τη ζύμη και ανοίγουμε φύλλο, το οποίο κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
Για τη γέμιση έχουμε δύο επιλογές: είτε ανακατεύουμε μυζήθρα με ξύσμα λεμονιού, είτε αναμειγνύουμε μυζήθρα με ζάχαρηκανέλααυγό και βάλσαμο ή βανίλια.
Τοποθετούμε τη γέμιση στα κομμάτια του φύλλου και τα κλείνουμε σε σχήμα φακέλου. Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

μικρά μυστικά 
Αφήνουμε το ζυμάρι να"ξεκουραστεί" για 1 ώρα περίπου, προτού ανοίξουμε φύλλο.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............