Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου 2017

Μια μυσταγωγική βραδιά στο ΜΦΙΚ με τον Ψαρογιώργη


Την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου ο εκθεσιακός χώρος του ΜΦΙΚ υποδέχτηκε το κοινό της πόλης σε μια βραδιά ατμοσφαιρική και μυσταγωγική. Ο Γιώργης Ξυλούρης (Ψαρογιώργης) στο λαούτο και το τραγούδι, ο Γιάννης Παπατζανής στα κρουστά και στο τραγούδι και ο Γιάννης Πολυχρονάκης στο κοντραμπάσο, με φόντο ένα από τα μεγαδιοράματα του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης παρουσίασαν μια σειρά από κομμάτια της κρητικής παράδοσης και της δισκογραφίας του Ψαρογιώργη, με πολλούς αυτοσχεδιασμούς και πειραματισμούς, δένοντας μοναδικά με τον χώρο. Οι επισκέπτες του μουσείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τη συναυλία από διαφορετικά σημεία μέσα στον εκθεσιακό χώρο του ΜΦΙΚ ανακαλύπτοντας νέες οπτικές και απολαμβάνοντας μια ξεχωριστή μουσειακή αίσθηση. Στην όμορφη ατμόσφαιρα συνέβαλαν και τα κεράσματα από το Οινοποιείο Λυραράκη και τα Αγροκτήματα Μανουρά.


Μετά το τέλος της εκδήλωσης ο Ψαρογιώργης συνοδευόμενος από την κ. Λένα Μπορμπουδάκη, Διευθύντρια της Έκθεσης του ΜΦΙΚ, περιηγήθηκε στους χώρους και τις εκθέσεις του Μουσείου. Ενθουσιασμένος από τη δυναμική και τις δυνατότητες του χώρου, ο Ψαρογιώργης πρότεινε να γίνει στο εξής το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης ένας σταθερός τόπος φιλοξενίας των συναυλιών του.
Το ΜΦΙΚ θα ήθελε να ευχαριστήσει τους μουσικούς που έπαιξαν αφιλοκερδώς, την Περιφέρεια Κρήτης – ΠΕ Ηρακλείου που ήταν συνδιοργανώτρια της βραδιάς και βέβαια το κοινό του Ηρακλείου που στηρίζει τις εκδηλώσεις μας.

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2019
Λιάνα Σταρίδα: «Η θέση του δημάρχου δεν είναι στην Λότζια, αλλά στις γειτονιές»
Σωκράτης Κεφαλογιάννης: “Να φτιάξουμε τ’ Ανώγεια του μέλλοντος για μας και τα παιδιά μας”
Ο Γιώργος Τσαγκαράκης υποψήφιος σύμβουλος με τον Κώστα Μαμουλάκη
Η Ευαγγελία Φασουλάκη υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου
Την υποψηφιότητα του για τον δήμο Μινώα Πεδιάδας κατέθεσε ο Γιώργος Ε. Κασσάκης
Η Λεμονιά Σφακιανάκη υποψήφια δημοτ.σύμβουλος με τον συνδυασμό του δημάρχου Χερσονήσου

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Τα ιστορικά Ανώγεια ............. Επίσκεψη στο όμορφο χωριό Βρύσες ............. Το χωριό Ο Μέρωνας Αμαρίου ............. Επίσκεψη στο χωριό Κρουσώνας .............