Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Οι πράσινες τσακιστές ελιές


Αρχικά χτυπάμε τις ελιές με ένα σφυράκι, προκείμενου να ανοίξουν λίγο, να "τσακιστούν". Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε νερό, το οποίο αντικαθιστούμε ανά τρεις ημέρες, προσθέτοντας κάθε φορά μικρή ποσότητα ξινού. Επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία 7-8 φορές.
Παρασκευάζουμε έπειτα μια ελαφριά άλμη, ανακατεύοντας νερό με λίγο ξινό και φέτες λεμονιού, τη ρίχνουμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε τις ελιές.
Τέλος προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει την επιφάνεια του βάζου, έτσι ώστε να μη χαλάσουν οι ελιές. Περιμένουμε μία βδομάδα και οι ελιές μας είναι έτοιμες.
Συστατικά:
Ελιές,
Νερό,
Ξινό,
Αλάτι,
Φέτες Λεμονιού


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............