Κυριακή, 24 Δεκεμβρίου 2017

Οι πράσινες τσακιστές ελιές


Αρχικά χτυπάμε τις ελιές με ένα σφυράκι, προκείμενου να ανοίξουν λίγο, να "τσακιστούν". Στη συνέχεια, τις τοποθετούμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε νερό, το οποίο αντικαθιστούμε ανά τρεις ημέρες, προσθέτοντας κάθε φορά μικρή ποσότητα ξινού. Επαναλαμβάνουμε τη συγκεκριμένη διαδικασία 7-8 φορές.
Παρασκευάζουμε έπειτα μια ελαφριά άλμη, ανακατεύοντας νερό με λίγο ξινό και φέτες λεμονιού, τη ρίχνουμε σε ένα βάζο και προσθέτουμε τις ελιές.
Τέλος προσθέτουμε τόσο λάδι όσο να καλύπτει την επιφάνεια του βάζου, έτσι ώστε να μη χαλάσουν οι ελιές. Περιμένουμε μία βδομάδα και οι ελιές μας είναι έτοιμες.
Συστατικά:
Ελιές,
Νερό,
Ξινό,
Αλάτι,
Φέτες Λεμονιού


ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............