Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου 2017

Η αιχμηρή δήλωση του Μηνά Μελισσείδη ( Υπόγειες διαδρομές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι )

"Θέλω να πω συγχαρητήρια κι ένα "μπράβο" για τη συμφωνία που κατέληξαν οι κύριοι Αλιφιεράκης, Σφυρής, και Φασουλάκης. Δεν μπορώ βέβαια να μην στηλιτεύσω το γεγονός ότι αφήνουν απέξω από τη διοίκηση του Επιμελητήριου το 42% των μελών που ήρθαν και ψήφισαν." αναφέρει σε ανακοίνωση του για το σχηματισμό διοίκησης στο Επιμελητήριο Ηρακλείου ο Μηνάς Μελισσείδης επικεφαλής της παράταξης "Επιμελητηριακή Σύμπραξη". 
Ο ίδιος αφήνοντας σαφείς αιχμές με φόντο τη σύμπραξη Αλιφιεράκη - Σφυρή - Φασουλάκη έκανε λόγο για υπόγειες διαδρομές και προσωπικά συμφέροντα ενώ σημείωσε ότι το Επιμελητήριο παραμένει κλειστό "κλαμπ".

Ο ίδιος σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει μεταξύ άλλων : 
Από την αρχή προτείναμε δημόσια, σε συνέντευξη τύπου να καθίσουμε όλες οι εκλεγμένες παρατάξεις σε ένα τραπέζι και να σχεδιάσουμε με πνεύμα ομαδικότητας και συλλογικότητας. 
Αυτό δεν έγινε ποτέ και το γεγονός αυτό δεν είναι δικής μας υπαιτιότητας. 
Τόσο εμείς όσο και ολόκληρος ο επιχειρηματικός κόσμος αξίωσε τις προηγούμενες μέρες να σεβαστούμε όλοι το αποτέλεσμα των εκλογών και τις πραγματικές αναλογίες που οι ίδιοι οι ψηφοφόροι επέβαλλαν και να προχωρήσουμε σε μια συλλογική διοίκηση συνεργασίας. Πολλά γράφτηκαν και πολλές προτάσεις ακούστηκαν από όλα τα μέσα πάνω σε αυτή την κατεύθυνση.  Προτείναμε σε όλους τους επικεφαλής μια τέτοια διαδικασία. Από την πρώτη στιγμή θελήσαμε να συνεργαστούμε με όλους.
Αλλά, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκε ο φόβος μας για υπόγειες διαδρομές και συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. 
Όπως αποδεικνύεται, ο κος Αλιφιεράκης, προφανώς σκεπτόμενος την προσωπική του πολιτική ανέλιξη, αποφάσιζε διαφορετικά και δεν επεδίωξε ποτέ μια τέτοια συλλογιστική.  Φτάνει να πω, ότι ο κος Σφυρής ήρθε στο τραπέζι με πρόταση να είναι αυτός Πρόεδρος για το σύνολο της θητείας. Δηλαδή το ποσοστό 5,80% να εκλέξει πρόεδρο. Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ μπορούν να καταλάβουν το περιεχόμενο και τους σκοπούς που εξυπηρετούσε μια τέτοια πρόταση. Όπως επίσης μπορούν να καταλάβουν το προϊόν της συμφωνίας τους.
Για το προσωπικό και όχι το συλλογικό συμφέρον, έξαφνα οι αναξιόπιστοι έγιναν αξιόπιστοι και κάθονται στο ίδιο τραπέζι. Από τη βούληση και τη «δημοκρατικότητα» του κου Αλιφιεράκη το Επιμελητήριο δυστυχώς, παραμένει ένα κλειστό «κλαμπ», μέσα σε μια στενή λογική. Το επιμελητήριο των πολλών που ευαγγελίζεται ο κος Αλιφιεράκης αφήνει απέξω με δικές του ενέργειες και συμφωνίες μια παράταξη την οποία ψήφισαν 2.544 μέλη του Επιμελητηρίου μας! 

Άλλη μία απόδειξη, ότι η εξουσία ενώνει εντελώς ετερόκλητες τάσεις, με έναν και μοναδικό σκοπό: Την Καρέκλα.
Λυπάμαι, διότι αποδεικνύεται, ότι την ξεκάθαρη πολιτική στάση, πολλοί μίσησαν, την καρέκλα ουδείς.  

Θέλουμε να δώσουμε μια υπόσχεση σε αυτά τα χιλιάδες μέλη, ότι η ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ, η παράταξη μας, θα συνεχίσει να εργάζεται για το συμφέρον του Επιμελητηρίου Ηρακλείου.
Ακόμα πιο σκληρά, με ακόμη περισσότερο πάθος κι επιμονή.
Από δω κι εμπρός ο κος Αλιφιεράκης θα έχει απέναντί του μια ισχυρή αντιπολιτευτική φωνή.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............