Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΛΥΚΟ ΣΤΑΦΥΛΙ




ΥΛΙΚΑ - ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΥΛΙΚΩΝ

1 κιλό σταφύλι σουλτανί
 1 κιλό ζάχαρη
 2-3 φυλλαράκια αμπερόριζα (Pelargonium odoratissimum)


ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

1. Aφαιρούμε τα κοτσάνια από τα σταφύλια που προηγουμένως έχουμε διαλέξει να είναι φρέσκα και σκληρά. 
2. Τα πλένουμε και τα τοποθετούμε στην κατσαρόλα σε στρώσεις εναλλάξ με τη ζάχαρη. 
3. Τ’ αφήνουμε μία νύχτα να κατεβάσει υγράτο φρούτο και να διαλυθεί η ζάχαρη. 
4. Την επομένη βράζουμε το γλυκό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. 
5. Στο τέλος προσθέτουμε την αμπερόριζα, αφήνουμε να πάρει μία-δύο ακόμα βράσεις και κατεβάζουμε το γλυκό από τη φωτιά. 
6. Όταν κρυώσει, το τοποθετούμε σε καθαρά βάζα και το αποθηκεύουμε.







ΠΗΓΗ: http://www.rethymnon.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............