Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

Σας κάνουμε την πρόταση με γλυκό του κουταλιού κυδώνι



ΥΛΙΚΑ

1 1\2 κιλο κυδωνια
1 1\2 φλυτζανι νερο
1 1\2κιλο ζαχαρη
1\2 φλυτζανι αμυγδαλοψιχα ασπρισμενη
2 κουταλιες χυμο λεμονιου


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ριχνετε στην κατσαρολα το νερο με την ζαχαρη  κ τα βραζετε  μεχρι να δεσει λιγο το σιροπι 
καθαριζετε τα κυδωνια ,τα κοβετε σε φετες τα βαζετε σε μια λεκανη με νερο για να μην μαυρισουν κ κατοπιν τα κοβετε σε λεπτες λωριδες ,βαζετε σε κατσαρολα νερο και μολις παρει βραση ριχνετε το κυδωνι αφηνετε να βρασει για 3 λεπτα κ το στραγγιζετε .προσθετετε το κυδωνι στο κρυο σιροπι βαζετε την κατσαρολα στη φωτια κ το βραζετε μεχρι να δεσει καλα το σιροπι  ριχνετε το χυμο λεμονιου την αμυγδαλοψιχα κ αφου κρυωσει το γλυκο το βαζετε σε αποστειρωμενο  γυαλινο βαζο.





ΠΗΓΗ: http://mageirikikaisintages.blogspot.de/
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Apollonia Farm με 14 βραβεία - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............