Τρίτη, 5 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΡΕΒΥΘΑΔΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ & ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

Υλικά



• 500 γρ. ρεβύθια, μουλιασμένα και προβρασμένα
• 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε μισοφέγγαρα
• 2 σκελίδες σκόρδου «σπασμένες»
• 150 γρ. ντομάτα κονκασέ
• 1 κ. σούπας τοματοπολτό
• 100 ml.παρθένο ελαιόλαδο
• 3 κλαράκια δενδρολίβανο
• 2 δαφνόφυλλα
• 2 μικρές καυτερές πιπερίτσες, ψιλοκομμένες
• Αλάτι & φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

Έχουμε μουλιάσει για 8 ώρες τα ρεβύθια σε χλιαρό νερό και στη συνέχεια τα βράζουμε σε νερό που ίσα ίσα να τα σκεπάζει. Ξαφρίζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν (όχι να λιώσουν). 

Τα στραγγίζουμε και κρατάμε το ζωμό. Ακολούθως τα αραδιάζουμε στη γάστρα και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον τοματοπολτό, το ελαιόλαδο και το ζωμό. 

Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να ενσωματωθούν. Ρίχνουμε επίσης τις πιπερίτσες, τα δαφνόφυλλα, το δενδρολίβανο και τέλος φτιάχνουμε τη γεύση με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι. 

Κλείνουμε αεροστεγώς τη γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190ο C για 40-45 λεπτά της ώρας.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Το φρούριο του Κούλε - Ο κυρ Παύλος ο Καράβολας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........