Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΧΛΑΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΜΥΖΗΘΡΑ

Υλικά για 4 άτομα


4 αχλάδια μέτρια
1 φιάλη κρασί
300 γρμ. ζάχαρη
4 φύλλα δάφνης
6 κόκκους γαρύφαλλο
λίγη κανέλα σκόνη και 2 κλωναράκια κανέλας


Για τη γέμιση

300 γρμ. μυζήθρα γλυκία

1 αυγό
100 γρμ. μελι
φυστίκια κάσιους




Εκτέλεση



Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια, δημιουργώντας μια κοιλότητα.

Σε ένα κατσαρολάκι τα βράζουμε στο κρασί έως να μαλακώσουν αρκετά. Αφού βράσουν τα τοποθετούμε σε ένα ταψί.
Σε όσο κρασί απέμεινε απ’ το βρασμό προσθέτουμε άλλη τόση ζάχαρη, τα γαρύφαλλα, τα δύο κλαδιά κανέλλας, τη δάφνη και τα βράζουμε, έως να γίνουν σιρόπι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε θρυμματισμένη τη μυζήθρα με το μέλι και το αυγό και τα δουλεύουμε όλα μαζί.
Γεμίζουμε τα αχλάδια με το μίγμα της μυζήθρας.
Τα βάζουμε στο φούρνο έως να γκρατιναριστεί η μυζήθρα.
Τοποθετούμε στο πιάτο δύο γεμισμένα κομμάτια αχλάδι, περιχύνουμε με το σιρόπι, το γαρνίρουμε με λίγη κανέλα και με τα χοντροκομμένα κάσιους.



Συνταγή: Γιώργος Ρολάκης



Tips: 

Σερβίρεται ζεστό ή και κρύο
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............