Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου με αφορμή τις δύο τραγωδίες που συγκλόνισαν τα Χανιά και όλη τη χώρα.

Εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή με αφορμή τις δύο τραγωδίες που συγκλόνισαν τα Χανιά και όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το ναυάγιο του “Ηράκλειον” στις 8 Δεκεμβρίου 1966, κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα και  το αεροπορικό δυστύχημα, τρία χρόνια μετά (8 Δεκεμβρίου 1969) στην Κερατέα, σε πτήση από τα Χανιά προς Αθήνα.
Παράλληλα, θα γίνει εορτασμός του Οσίου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «την  Παρασκευή  8  Δεκεμβρίου 2017 εορτή Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού , το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων θα εορτάσει την μνήμη του στον Ιερό Ναό Οσίου Παταπίου που βρίσκεται στον περίβολο του Γηροκομείου. Στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης  7 Δεκεμβρίου θα ψαλλεί ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και στις 7 μ.μ. θα ψαλλεί η παράκληση του Οσίου Παταπίου.

Την Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού μετά το πέρας της οποίας θα ψαλλεί μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων του ναυαγίου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «Ηράκλειο» και των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος.
Θα ακολουθήσει ομιλία στο Φουαγιέ του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων από την κ. Μαράκη Μαρία -φιλόλογο με θέμα : «Το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειο» στην Λαική Ποίηση».
Στην συνέχεια θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το ΑΡΚΑΔΙ της Ρεθυμνιακής - 2 αιώνες καφενείο στην Ελευθέρνα - Μονή Αγίας Τριάδας Αρετίου ............. ............. ............. Τάλος ο ζωντανός χάλκινος γίγας - Η “Θλιμμένη Χαραυγή - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Καλιρρόη Σιγανού - Παρέν - Στο stavento της ζωής - Νίκου Μακαρώνα - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Σίσες - Το εγκαταλελημένο χωριό Χοντροβολάκοι - Το χωριό Αχλάδια του δήμου Σητείας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............