Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2017

Εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου με αφορμή τις δύο τραγωδίες που συγκλόνισαν τα Χανιά και όλη τη χώρα.

Εκδηλώσεις μνήμης θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή με αφορμή τις δύο τραγωδίες που συγκλόνισαν τα Χανιά και όλη τη χώρα.

Πρόκειται για το ναυάγιο του “Ηράκλειον” στις 8 Δεκεμβρίου 1966, κοντά στη βραχονησίδα Φαλκονέρα και  το αεροπορικό δυστύχημα, τρία χρόνια μετά (8 Δεκεμβρίου 1969) στην Κερατέα, σε πτήση από τα Χανιά προς Αθήνα.
Παράλληλα, θα γίνει εορτασμός του Οσίου Παταπίου στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι «την  Παρασκευή  8  Δεκεμβρίου 2017 εορτή Οσίου Παταπίου του Θαυματουργού , το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων θα εορτάσει την μνήμη του στον Ιερό Ναό Οσίου Παταπίου που βρίσκεται στον περίβολο του Γηροκομείου. Στις 5 το απόγευμα της Πέμπτης  7 Δεκεμβρίου θα ψαλλεί ο Μέγας Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και στις 7 μ.μ. θα ψαλλεί η παράκληση του Οσίου Παταπίου.

Την Παρασκευή  8 Δεκεμβρίου στις 7 το πρωί θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού μετά το πέρας της οποίας θα ψαλλεί μνημόσυνο υπέρ των θυμάτων του ναυαγίου του Ε/Γ – Ο/Γ πλοίου «Ηράκλειο» και των θυμάτων του αεροπορικού δυστυχήματος.
Θα ακολουθήσει ομιλία στο Φουαγιέ του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων από την κ. Μαράκη Μαρία -φιλόλογο με θέμα : «Το ναυάγιο του πλοίου «Ηράκλειο» στην Λαική Ποίηση».
Στην συνέχεια θα παρατεθεί μικρή δεξίωση στο Φουαγιέ του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ H ιστορία του μεγάλου λογοτέχνη - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Πήρα δρόμους και σοκάκια ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............