Παρασκευή, 1 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκινούν την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στον Άγιο Νικόλαο

Στην εξέδρα της λίμνης θα στηθεί και φέτος το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Αγίου Νικολάου, το οποίο θα στολίσουν εθελοντές συμπολίτες και παιδιά, με τη συνδρομή Προσκόπων και Οδηγών.

Το επίσημο «άναμμα» τω φώτων του δέντρου θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της εορτής του Αγίου Νικολάου, την Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, που εορτάζει η πόλη, κηρύττοντας έτσι και την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη μας.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΑΝ Λευτέρης Ραφαϊλάκης μίλησε στην ΑΝΑΤΟΛΗ για όσα σχεδιάζει ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός στον Άγιο Νικόλαο, ενόψει των Εορτών. Δεν έκρυψε, αλλά και δεν αποκάλυψε στις λεπτομέρειές τους, τις… εκπλήξεις που ετοιμάζει ο ΠΑΟΔΑΝ σε συνεργασία με εθελοντικές ομάδες, για την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς και τον τρόπο αποχαιρετισμού του παλιού χρόνου, καθώς και τη… ριψοκίνδυνη είσοδο του 2018! Το μόνο που άφησε να «διαρρεύσει» είναι ότι επίκεντρο και των δύο δρωμένων, θα είναι η λίμνη.
Με την έλευση του Άη Βασίλη στην πόλη θα ακολουθήσει πομπή (χωρίς να επιβεβαιώνεται αν θα οδηγηθεί επί «πώλου όνου» ή άλλου τετραπόδου ή πεζή… Αυτό θα εξαρτηθεί από την ευκολία εντοπισμού του κατάλληλου τετραπόδου, για το σκοπό αυτόν. Η πομπή, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, θα καταλήξει στην κεντρική πλατεία, όπου θα μοιραστούν τα δώρα στα παιδιά, ηλικίας άνω των 8 ετών.
 
Το σπίτι του Άη Βασίλη
Τα μικρότερα παιδιά θα μπορέσουν να παραλάβουν τα δώρα τους με την άνεσή τους καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από  23 έως 30 Δεκεμβρίου (5 μ.μ. – 8 μ.μ.), από τα χέρια αυτού του ιδίου του Άη Βασίλη, όταν θα τον επισκεφτούν στο «σπίτι» του, το οποίο ετοιμάζει ο ΠΑΟΔΑΝ, στη Δημοτική Πινακοθήκη!
Είναι μια διαφορετική δράση που υλοποιεί φέτος για πρώτη φορά ο ΠΑΟΔΑΝ, με αρκετά δρώμενα και δραστηριότητες για παιδιά που σχεδιάζει το μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Φωτεινή Γωνιωτάκη και φιλοδοξεί να την καθιερώσει, εμπλουτίζοντάς την διαρκώς με νέο περιεχόμενο.
 
Ημέρα Αγάπης
Στις 17 Δεκεμβρίου, ο ΠΟΚΑΝ, όπως κάθε χρόνο θα διοργανώσει με τη στήριξη και του ΠΑΟΔΑΝ, την Ημέρα Αγάπης.

Η ματαίωση των αγώνων
Αναφερόμενος στον εορτασμό του πολιούχου Αγίου Νικολάου, ο κ. Ραφαϊλάκης είπε ότι φέτος αποφασίστηκε να μην πραγματοποιηθεί ο αγώνας δρόμου που γινόταν επί πολλά χρόνια, με αφετηρία το Καθολικό και τερματισμό το λιμάνι. Βασικός λόγος που γινόταν ο αγώνας ήταν για να λειτουργήσει ως «οδόφραγμα» στην… «έξοδο των μυρίων» Αγιονικολιωτών προς το Ηράκλειο, για τους γνωστούς λόγους.
Όταν η εορτή συμπίπτει με καθημερινή, εργάσιμη για την υπόλοιπη Κρήτη, δεν μπορεί να προσελκύσει Ηρακλειώτες ή αθλητές από άλλα μέρη του νησιού και δύσκολα πραγματοποιείται μόνο με τη συμμετοχή ντόπιων αθλητών, είπε ο κ. Ραφαϊλάκης, εξηγώντας ότι πρέπει να αποφευχθεί να γίνει ο αγώνας «παρωδία»…
Αντίστοιχα, δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε ιστιοπλοϊκός αγώνας. Πάντως θα υπάρχει παρουσία ιστιοπλοϊκών σκαφών στο χώρο αγιασμού των υδάτων στο Καθολικό.
ΝΙΚΟΣ ΤΡΑΝΤΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............