Τετάρτη, 27 Δεκεμβρίου 2017

Έζησαν μια αξέχαστη Νύχτα στο ΜΦΙΚ το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.


Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακή προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης, «Κυνήγι Θησαυρού», «Νύχτα στο Μουσείο» και η «Διανυκτέρευση - Sleepover στο Μουσείο», για πρώτη φορά στην Κρήτη, το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου.


Οι επισκέπτες συμμετείχαν σε ένα πρωτότυπο χριστουγεννιάτικο «Κυνήγι Θησαυρού» που απευθυνόταν σε όλη την οικογένεια. Παράλληλα οργανώθηκαν από το μουσείο δύο αφηγήσεις παραμυθιών από τη Θεοδοσία Αργυράκη Ασαργιωτάκη και την Ελένη Μπετεινάκη, παιχνίδια μυστηρίου για ενήλικες από το Escape House, μουσικές με κρουστά από τον Γιάννη και Δημήτρη Χαρκούτση, σεισμοί εκτός ορίων από τον Μπάμπη Φασουλά, Μilonga από το τμήμα αργεντίνικου tango της Χορευτικής Ομάδας του Παν/μίου Κρήτης, αστροπαρατηρήσεις από την Αστρονομική Ομάδα του Παν/μίου Κρήτης, παρουσίαση από τον Διευθυντή του Ινστιτούτου Σπηλαιολογικών Ερευνών Ελλάδας, Καλούστ Παραγκαμιάν, των Σπηλαίων και της Σπηλαιολογίας στην Κρήτη, και δόθηκε η ευκαιρία να ανακαλύψουν τεχνικές κατάβασης με τη χρήση του απαραίτητου σπηλαιολογικού εξοπλισμού από το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας σε συνεργασία με την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης, οι οποίες ενθουσίασαν το κοινό!


Η βραδιά ολοκληρώθηκε με την πρώτη διανυκτέρευση -Sleepover- σε μουσείο στην Κρήτη! οι λίγοι και τολμηροί που διανυκτέρευσαν στο ΜΦΙΚ έστησαν τις σκηνές τους μπροστά στα διοράματα, άκουσαν παραμύθια, διασκέδασαν με ζωντανή μουσική, κοιμήθηκαν υπό τους ήχους νυκτόβιων ζώων και ξύπνησαν πλάι στην Καφέ Αρκούδα και τη φώκια Monachus monachus. Η μοναδική αυτή εμπειρία ολοκληρώθηκε με τα κάλαντα από την Ορχήστρα και τη Χορωδία του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, σε μουσική επιμέλεια και διεύθυνση της Μαρίας Πιταροκοίλη.


Η επιτυχία της βραδιάς και η θερμή υποδοχή των εκδηλώσεων από το κοινό του Ηρακλείου και της Κρήτης μάς δίνουν το κίνητρο και τη δύναμη για ακόμα πιο συναρπαστικές εμπειρίες και εκδηλώσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης.
Ευχαριστούμε τον Μέγα Χορηγό, Siganos Executive Food Events για την ευγενική προσφορά του βραδινού και πρωινού φαγητού, το βράδυ της 23ης και το πρωί της 24ης Δεκεμβρίου, όπως και τους σπουδαστές του Taste Academy για την ευγενική πλαισίωση των γευμάτων. Ευχαριστούμε, επίσης, το Escape House, το Τμήμα Κρήτης της Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας, την 3η ΕΜΑΚ Κρήτης και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Ηρακλείου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού για τη σημαντική συνεισφορά τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεων.

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............