Σάββατο, 23 Δεκεμβρίου 2017

Συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από το Δήμο Ηρακλείου και σήμερα Σάββατο 23 Δεκεμβρίου

Συνεχίζονται το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Έτσι, στην Βασιλική του Αγίου Μάρκου στις 20:00 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό, θα πραγματοποιηθεί η συναυλία της Μικτής και Παιδικής - Νεανικής Χορωδίας Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου σε ένα πρόγραμμα με κάλαντα και χριστουγεννιάτικες μελωδίες από όλον τον κόσμο με τίτλο «Να Τα Πούμε;». Στο πιάνο η Έλενα Περυσινάκη. Διευθύνει η Λένα Χατζηγεωργίου.
Την ίδια ημέρα, το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» συμπεριλαμβάνει:
Τελετή λήξης της δράσης «Παιχνιδομαζέματα – Δωροσκορπίσματα 2017».
11:00 Ο τοίχος των Χριστουγέννων: χριστουγεννιάτικες κατασκευές, Face Painting από τον Πολιτιστικό Σύλλογο « Έκφραση».
14:00 Η σοκολάτα των Χριστουγέννων από την Ουτοπία.
15:30 «Warm Up Santa Run», από τη σχολή χορού Danziamo.
16:00 «3o Santa Run Ηράκλειο»
17:00 Συναυλία με τους Xana Zoo. Η δράση «Παιχνιδομαζέματα Δωροσκορπίσματα 2017» και το «3ο Santa Run Ηράκλειο» προσκαλούν στη μεγάλη συναυλία λήξης των δράσεων.

Κυριακή 24 Δεκεμβρίου
Συνεχίζονται την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην πόλη του Ηρακλείου. Έτσι, στον προαύλιο χώρο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου νωρίς το μεσημέρι η Φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου υπό τη Διεύθυνση του αρχιμουσικού Λεωνίδα Τζωρτζάκη θα σκορπίζει στην πόλη χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα.
Θα ακολουθήσουν «Κάλαντα Χριστουγέννων» με τη συμμετοχή της Χορωδίας Μικρασιατών του Μεγάλου Κάστρου και της Παραδοσιακής Χορωδίας του Αγίου Τίτου υπό την διεύθυνση του Ανδρέα Γιακουμάκη.

Την ίδια ημέρα, το πρόγραμμα στο «Χριστουγεννιάτικο Κάστρο» συμπεριλαμβάνει:
12:30 Christmas melodies Παγκρήτιο Ωδείο. Νεανική Ορχήστρα πνευστών & κρουστών σε γιορτινά τραγούδια και μουσικοπαιδαγωγικές δράσεις. Μουσική επιμέλεια: Μ. Μπιλμέζη.
17:30 Χορογραφίες από την σχολή χορού Duente.
18:30 Χορωδία «Μελωδίας Μύστες» Παραδοσιακά Κάλαντα απ' όλη την Ελλάδα.
20:00 Μουσική Παράσταση στο χωροχρόνο «Το Πάρτυ». Β. Φασουλάκη, Ν. Βογιατζάκης, Στ. Κουρουπάκης.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 320 σκαλοπάτια για τον Παράδεισο - Ερωτόκριτος-Αρετούσα σε Αγγλικό στίχο - Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα του δήμου Αγίου Νικολάου .............