Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το περνάμε με τους Επιστήμονες... στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017
«Τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία»

Με ποια φυτά συνδέεται ο θεός Διόνυσος;
Τι είναι ο θύρσος;
Ποιος ήταν ο Νάρκισσος;
Πού και γιατί φυτεύουμε κυπαρίσσια;


Ελάτε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
11:00-12:00 Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία» με το Μανώλη Αβραμάκη, Γεωπόνο-Βοτανικό του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα»: Συσχέτιση μυθολογικών προσώπων με εικόνες ή ζωντανά δείγματα φυτών.

12:00-14:00 «Με μουσική και με χορό, το μύθο έλα να σου πω!»: Ζωντανεύουμε τους μύθους των θεών και των φυτών με μουσική, χορό και θεατρική έκφραση. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).


12:00-14:00 «Μυθοπλάστες εν δράσει»: Τα παιδιά ανακαλύπτουν μύθους που κρύβουν τα φυτά και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στον χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).


12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο δημιουργούμε μορφές θεών και μυθολογικών προσώπων με ζωγραφική και κολάζ (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους
καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.Γενική είσοδος 5€

Δωρεάν είσοδος για:
Ø Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
Ø Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............