Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου 2017

Σήμερα Σάββατο 2 Δεκεμβρίου το περνάμε με τους Επιστήμονες... στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017
«Τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία»

Με ποια φυτά συνδέεται ο θεός Διόνυσος;
Τι είναι ο θύρσος;
Ποιος ήταν ο Νάρκισσος;
Πού και γιατί φυτεύουμε κυπαρίσσια;


Ελάτε το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
11:00-12:00 Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα «Τα φυτά στην Ελληνική Μυθολογία» με το Μανώλη Αβραμάκη, Γεωπόνο-Βοτανικό του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα»: Συσχέτιση μυθολογικών προσώπων με εικόνες ή ζωντανά δείγματα φυτών.

12:00-14:00 «Με μουσική και με χορό, το μύθο έλα να σου πω!»: Ζωντανεύουμε τους μύθους των θεών και των φυτών με μουσική, χορό και θεατρική έκφραση. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 4 μέχρι και 7 ετών).


12:00-14:00 «Μυθοπλάστες εν δράσει»: Τα παιδιά ανακαλύπτουν μύθους που κρύβουν τα φυτά και δημιουργούν τις δικές τους ιστορίες. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στον χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για ηλικίες από 8 ετών και πάνω).


12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο δημιουργούμε μορφές θεών και μυθολογικών προσώπων με ζωγραφική και κολάζ (για όλες τις ηλικίες).

Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους
καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.Γενική είσοδος 5€

Δωρεάν είσοδος για:
Ø Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
Ø Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............