Ξεκίνησε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο και συνεχίζεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2017

Ξεκίνησε η Χριστουγεννιάτικη Γιορτή στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο και συνεχίζεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου

Τι είναι τα «πιο όμορφα Χριστούγεννα» για εσάς; Φαντάζομαι πως η απάντηση σας περιλαμβάνει: γέλια, χαρά, τραγούδια και χορούς, φίλους και παρέες, δέντρα και φωτάκια και μπάλες, ψώνια και δώρα και μυρωδιές από γλυκά, παιδικές φωνές… άλλοτε χαρούμενες κι άλλοτε θυμωμένες .. Περιλαμβάνει τραπέζια και φαγητά αλλιώτικα από τα καθημερινά και «καλεσμένους» που φέρνουν επίσης τα «δώρα» τους» κι ίσως και «συνορισιό». Για το ποιος θα πάρει τις πιο πολλές αγκαλιές και τα πιο πολλά φιλιά (και τα δώρα!!)
Τα ίδια απαντήσαμε κι εμείς όλοι οι εθελοντές στο εθελοντικό σωματείο
«Είμαι Ακόμα Παιδί». Και σκεφτήκαμε επίσης πως έτσι πρέπει να’ ναι τα Χριστούγεννα όλων μας.. Ανεξάρτητα από το αν ζούμε σε γκαρσονιέρες ή μεζονέτες ή σε ιδρύματα… Και κάπως έτσι, εν μέσω δουλειάς και εξετάσεων η Φαίη σήκωσε τα μανίκια κι άρχισε η προετοιμασία…
Κι επειδή όλα γίνονται καλύτερα όταν είμαστε όλοι μαζί, πολλοί μαζί, καλέσαμε και τους φίλους μας να μας βοηθήσουν να μυρίσουν Χριστούγεννα στο
Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο!

«Είμαι Ακόμα Παιδί» και «Αλέα… η ρίζα του καλού» και «ΑγκαλιάΖω» και «Μουσείο Φυσικής Ιστορίας» κι «Εμείς κι εμείς» και .. το πάρτι ξεκίνησε!Το ραντεβού μας δόθηκε το πρωί της Κυριακής 10 Δεκεμβρίου έξω από το
Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Παιδιά κι εθελοντές του «Είμαι ακόμα παιδί» ξεναγηθήκαμε αρχικά στη περιοχή, η εθελόντριά μας κ. Αθηνά Σφακάκη φρόντισε να μάθουμε την ιστορία της Κιζίλ Τάμπια, στην οποία βρίσκεται το μουσείο κι ύστερα… ανέλαβε ο Σωτήρης!

Τι για τις αρκούδες και τα ελάφια μας μίλησε, τι για τ’ αγρίμια της Κρήτης! Τι τα πουλιά τα ερπετά και .. τσι χοχλιούς είδαμε! Τι .. το κεφάλι μας στο πιάτο βάλαμε, τι σε καθρέπτες βγήκαμε σε (πόσες αντανακλάσεις Παναγία μου), τι στο επίκεντρο σεισμών βρεθήκαμε!
Μια πραγματικά υπέροχη εμπειρία είναι το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης! Ζωντανό και διαρκώς εξελισσόμενο! Πρέπει να είναι, να γίνει, must see προορισμός για όλους, ντόπιους κι επισκέπτες.

Και κάπως έτσι, γεμάτοι εμπειρίες κι όμορφες εικόνες φύγαμε από το Μουσείο και περπατήσαμε ως το Mare Coffee Bar & Food! Εκεί, ο σύλλογος ΑγκαλιάΖΩ είχε κανονίσει για εμάς, για όλους εμάς τα παιδιά μας και τους συνοδούς εθελοντές γεύμα, το οποία το καταβροχθίσαμε όχι μόνο γιατί πεινούσαμε, αλλά γιατί ήταν (όπως πάντα) πεντανόστιμο! Και κει κάπου στο γλυκό (αχ αυτό το γλυκό!) ήρθαν κι οι δωροεπιταγές της Ελίνας και της κ. Λιάνας και τα κορίτσια μας κυριολεκτικά πέταξαν από τη χαρά τους και μας γέμισαν …αγκαλιές.Κι ύστερα γυρίσαμε σπίτι μας..Κι εκεί άρχισε το πάρτι! Κυριολεκτικά όμως!
Η ομάδα «Εμείς κι εμείς» ήρθε κοντά μας (φορτωμένη δώρα για τα κορίτσια μας) κι έφερε μαζί της την θέληση, την διάθεση για προσφορά και την αγάπη της για τα παιδιά! Έφερε βέβαια και την Παπίτο Κλόουν που έκλεψε όοοολη τη «δόξα»!!
Τι γέλια, τι παιχνίδια, πόσος χορός, πόση σοκολάτα, πόση ευτυχία τελικά μας πρόσφερε η παπίτο!
Και κάπως έτσι, γεμάτοι όλοι, αφού στολίσαμε και τα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για την ερχόμενη Κυριακή!
Ναι.. Το πάρτι συνεχίζεται την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017 κι είστε όλοι καλεσμένοι!!!
Και έχουμε κανονίσει …. «μαθήματα» αυτοάμυνας, και Zumba για όλους και μουσική πολλή και διαφορετική και χορούς μπόλικους κι ένα live έκπληξη με τη Βούλα Στρατάκη!!!

Κι από εσάς θέλουμε μόνο να έρθετε και να συνδράμετε στο κλίμα της γιορτής με τη καλή σας διάθεση και την αγάπη σας! Για όλα τα άλλα έχουμε φροντίσει εμείς..


Αν κι εσείς νιώθετε παιδί, αν θέλετε να προσφέρετε αγάπη, ελάτε μαζί μας!


Πως; Επικοινωνήστε μαζί μας μ’ έναν από τους παρακάτω τρόπους:
site: www.eimaiakomapaidi.gr e-mail: info@eimaiakomapaidi.gr facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr
Η μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:

· Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)
· Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)
· Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
· Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)
· Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)
· Εβίτα Περάκη: 6988348313 (Υπεύθυνη Ομάδας Χανίων)
· Φαίη Χριστάκη: 6984669387 (Υπεύθυνη για το Κέντρο προστασίας παιδιού στο Πόρο)
· Στέλλα Παπαδομανωλάκη ( Υπεύθυνη στη Μονή Καλυβιανής)

Post Top Ad

.............