Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2017

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης

«Σάββατα με τους Επιστήμονες»
στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
(1ο και 3ο Σάββατο κάθε μήνα)

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017
«Υπεραισθήσεις ζώων»
Πώς βρίσκουν οι ελέφαντες νερό στην έρημο;
Πώς προσανατολίζονται τα μεταναστευτικά πουλιά και έντομα;
Πώς εντοπίζουν οι αετοί το θήραμά τους από ύψος πολλών χιλιομέτρων;
Γιατί οι καρχαρίες θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικοί θηρευτές του ζωικού βασιλείου;

Ελάτε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 11:00 στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης του Πανεπιστημίου Κρήτης για να γνωρίσετε έναν επιστήμονα και να συζητήσετε μαζί του για τις υπεραισθήσεις των ζώων· για τις αισθήσεις δηλαδή εκείνες που ενώ απουσιάζουν ή είναι περιορισμένες στους ανθρώπους, τα ζώα τις έχουν ιδιαίτερα ανεπτυγμένες. Σας περιμένουμε ακόμη για να παίξουμε, να εξερευνήσουμε και να φτιάξουμε κατασκευές!Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

11:00-12:00 Παρουσίαση-Συζήτηση με θέμα: «Υπεραισθήσεις ζώων» με τη Δρ Ιάσμη Στάθη, Βιολόγο- Σκορπιολόγο του ΜΦΙΚ.

12:00-14:00 «Στο Εργαστήριο του Επιστήμονα: Με στερεοσκόπια και μεγεθυντικούς φακούς γνωρίζουμε ζώα που βλέπουν, ακούν, μυρίζουν και γεύονται πολύ καλύτερα από εμάς και παρατηρούμε από κοντά αισθητήρια όργανα και δομές.

12:00-14:00 «Με τις αισθήσεις οδηγό, τον κόσμο γύρω μου ερευνώ»: Μέσα από παιχνίδια για όλη την οικογένεια, δοκιμάζουμε τις αισθήσεις μας και ανακαλύπτουμε τις υπεραισθήσεις αγαπημένων μας ζώων. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για οικογένειες με παιδιά από 4 μέχρι και 7 ετών).

12:00-14:00 «Ψηφιακά παιχνίδια υπεραισθήσεων»: Ξυπνήστε τις αισθήσεις σας και μάθετε για τις υπεραισθήσεις των ζώων, μέσα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι εξερεύνησης. Δηλώσεις συμμετοχής την ημέρα της εκδήλωσης στο χώρο της υποδοχής του Μουσείου (για οικογένειες με παιδιά από 8 ετών και πάνω).

12:00-14:00 Στον Ερευνότοπο κατασκευάζουμε παιχνίδια που ξυπνούν τις αισθήσεις, τη φαντασία και την καλή μας διάθεση (για όλες τις ηλικίες)!Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στους γονείς ή κηδεμόνες ότι πρέπει να έχουν την ευθύνη των παιδιών τους καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.
Γενική είσοδος 5€
Δωρεάν είσοδος για:
Ø Μέλη του Συλλόγου «Φίλοι του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης»
Ø Παιδιά κάτω των 4 ετών και ΑμεΑ

Σάββατο 16 Δεκεμβρίου με τους Επιστήμονες» στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Κρήτης
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Το φρούριο του Κούλε - Ο κυρ Παύλος ο Καράβολας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........