Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Η πρεμιέρα της νέας ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή ( Νίκος Καζαντζάκης ) έγινε στον κατάμεστο κινηματογράφο Odeon Τάλως

Στο Ηράκλειο “βαφτίστηκε“ χθες το βράδυ και η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή “Καζαντζάκης“ με θέμα την ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα και  στοχαστή.
Η πρεμιέρα έγινε  στον κατάμεστο  κινηματογράφο Odeon Τάλως, όπως ανακοινώθηκε, κυρίως για αυτούς που έλαβαν μέρος αλλά και γι’ αυτούς που με τον τρόπο τους βοήθησαν να ολοκληρωθεί η ταινία.
ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΙΝΙΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΣΜΑΡΑΓΔΗ “Καζαντζάκης”
Από την πρεμιέρα
Το “παρών” έδωσε η πρωταγωνίστρια της ταινίας Μαρίνα Καλογήρου, η οποία στην ταινία ερμηνεύει την Ελένη Καζαντάκη αλλά και ο Μιχάλης Λέμπιδάκης ,σε μια από τις λιγοστές εμφανίσεις του μετά την περιπέτεια που πέρασε με την απαγωγή του. Άλλωστε η οικογένεια Λέμπιδάκη βοήθησε οικονομικά στην υλοποίηση της ταινίας.
Η Μαρίνα Καλογήρου στη χθεσινή πρεμιέρα του “Καζαντζάκης”
Η Μαρίνα Καλογήρου στη χθεσινή πρεμιέρα
Ακόμα παρόντες στην ταινία ήταν ο Λουδοβίκος των Ανωγείων, οι δήμαρχοι Γαζίου Κ. Μαμουλάκης, Αρχανών Αστερουσίων Μ. Κοκοσάλης και Αγίου Νικολάου κ. Αντ. Ζερβός, ο προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργος Πιτσούλης, οι αντιπεριφερειάρχες κ.Θεανώ Βρέντζου και Νίκος Ξυλούρης και άλλοι.
Ο Μ. Λεμπιδάκης παρακολούθησε την ταινία ο “Καζαντζάκης”
Ο Μ. Λεμπιδάκης παρακολούθησε την ταινία

Οι πρωταγωνιστές

Τον ρόλο του Νίκου Καζαντζάκη   ερμηνεύει  ο  Μιχάλης Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.  Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία,  ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.
Κατάμεστος ήταν ο κινηματογράφος όπου έγινε η πρεμιέρα
Κατάμεστος ήταν ο κινηματογράφος όπου έγινε η πρεμιέρα
Τον Γιώργη Ζορμπά υποδύεται ο Θοδωρής Αθερίδης, τον Άγγελο Σικελιανό ο Νίκος Καρδώνης.
Τον ρόλο της μητέρας του Καζαντζάκη ερμηνεύει η κάτοχος  τριών  βραβείων  Χορν, η Ηρακλειώτισσα  Μαρία Σκουλά. Τον ρόλο του πατέρα του Καζαντζάκη ερμηνεύει ο Αργύρης Ξάφης, τη Μελίνα Μερκούρη υποδύεται η Ζέτα Δούκα, τον καθηγητή Θεολογίας ο Πάνος Σκουρόλιακος, τον καθηγητή Φυσικής ο Ηλίας Λογοθέτης και πολλοί άλλοι ηθοποιοί.
Ο  Στάθης Ψάλτης στο κύκνειο άσμα του υποδύθηκε  έναν ηγούμενο της Μονής Σινά, που τον απέδωσε με σπαρακτικό τρόπο και με μια πρωτόγνωρη πνευματικότητα» όπως είχε πει σε μια πρόσφατη συνέντευξή του ο σκηνοθέτης.
Το φιλμ θα προβληθεί σε μεγάλη διανομή στις αίθουσες στις 23 Νοεμβρίου από την Audio Visual. Ας σημειωθεί ότι το 2017 έχει κηρυχθεί ως Έτος Νίκου Καζαντζάκη, για τα 60 χρόνια από τον θάνατό του.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........