Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

Τα αεροπλάνα νίκησαν τα πλοία «στη μάχη της Κρήτης»

Τα αεροπλάνα νίκησαν τα πλοία «στη μάχη της Κρήτης». Για πρώτη φορά, πέρσι διακινήθηκαν περισσότεροι επιβάτες εσωτερικού με αεροπλάνα, σε σχέση με τα πλοία.
Αυτό υποστήριξε, σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου, ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines Ευτύχης Βασιλάκης, σχολιάζοντας την εγχώρια αγορά αερομεταφορών.
«Το 2009 υπήρχαν 6,8 εκατομμύρια επιβάτες στην αγορά εσωτερικού, τώρα είναι σχεδόν 8 εκατομμύρια επιβάτες.
Ποια άλλη αγορά έχετε δει, η οποία είναι υψηλότερη από το 2009-2010, που να αφορά κατά κύριο λόγο εσωτερική κατανάλωση;Αυτή η ανάπτυξη είναι εκεί, διότι πράγματι, είτε λόγω του ανταγωνισμού στις συγκεκριμένες γραμμές, είτε λόγω της δικής μας ωριμότητας, όταν όντως για λίγο διάστημα βρεθήκαμε σε πολλές μεγάλες γραμμές μόνοι μας, είτε λόγω του ότι εν πάση περιπτώσει η σχέση του αεροπορικού εισιτηρίου με άλλα μέσα έχει αλλάξει, υπάρχει ανάπτυξη, ενώ υπάρχει μείωση στην ακτοπλοΐα.
Ποιος είναι ο λόγος, αν δεν είναι τα καλύτερα εισιτήρια ότι πρώτη φορά στην Κρήτη πέρυσι, το 2016, ξεπέρασαν τα αεροπλάνα τα βαπόρια; Δεν μπορεί να είναι σίγουρα το μονοπώλιο στις αερομεταφορές», σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Aegean Airlines.
Όντως, τα τελευταία χρόνια έχει ενταθεί, σε σημαντικό βαθμό, ο ανταγωνισμός μεταξύ των αεροπορικών και ακτοπλοϊκών εταιρειών σε γραμμές του εσωτερικού, με τους ακτοπλόους να φωνάζουν ότι οι αεροπορικές τυγχάνουν σειρά προνομίων.
Ακολουθεί, παλαιότερο σχετικό video του προέδρου του ΣΕΕΝ Μ. Σακέλλη.

Oι αερομεταφορές μεγάλος ανταγωνιστής της ακτοπλοΐας

Τα αεροπλάνα νίκησαν τα πλοία «στη μάχη της Κρήτης»

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............