Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Σήμερα Πέμπτη οι ημερίδες με θέμα την Πιστοποίηση και Ανάδειξη τεσσάρων παραλιών του Δήμου Χερσονήσου "Costa Nostrum - Sustainable Beaches"

To Σχέδιο Διαχείρισης και Αειφόρου Ανάπτυξης των παράκτιων περιοχών του Δήμου Χερσονήσου και η εφαρμογή του αρχικά με την πιστοποίηση των τεσσάρων παραλιών - Εσταυρωμένος, Ποταμός, Σαραντάρι και δυτικά του Σαραντάρι, σύμφωνα με το βραβευμένο πρωτόκολλο πιστοποίησης «Costa Nostrum Sustainablle Beaches» θα παρουσιαστεί σήμερα Πέμπτη 16 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα δημοτικού συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Χερσονήσου.
Η ημερίδα είναι ανοικτή στο κοινό και διοργανώνεται από το Δήμο Χερσονήσου και την Costa Nostrum.Το πρωτόκολλο πιστοποίησης «Πρότυπο πιστοποίησης για την Αειφόρο Διαχείριση και Ανάπτυξη των Παραλιών της Μεσογείου – Costa Nostrum Sustainablle Beaches», είναι ένα καινοτόμο «εργαλείο» που μπορεί να εγγυηθεί με αντικειμενικό τρόπο την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση των παραλιών της Μεσογείου. Έχει ως στόχο την περιβαλλοντική προστασία και αναβάθμιση, την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, την οικονομική ανάπτυξη των περιοχών περιμετρικά της παραλίας και την γενικότερη ευμάρεια του κοινωνικού συνόλου.

Παράλληλα, το πρότυπο πιστοποίησης Costa Nostrum – Sustainable Beaches αποτελεί και μια διαδικτυακή τουριστική πύλη (website & mobile application) πληροφόρησης των επισκεπτών – τουριστών της Μεσογείου, αναφορικά με τις υποδομές, την κατηγοριοποίηση και τα χαρακτηριστικά (φυσικά – τεχνητά) της κάθε πιστοποιημένης αειφόρου παραλίας Costa Nostrum.

Με την υιοθέτηση του πρωτοκόλλου επιτυγχάνεται η δημιουργία ενός υγιούς ανταγωνιστικού περιβάλλοντος για τον κάθε διαχειριστικό φορέα της παραλίας με στόχο την αειφόρο ανάπτυξη και διαχείριση της παραλίας, προς όφελος τόσο των επισκεπτών των παραλιών, όσο και του εκάστοτε διαχειριστικού φορέα, αλλά και του παράκτιου περιβάλλοντος και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου.
Η ημερίδα θα επαναληφθεί στα Μάλια την Τρίτη 28 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο δημοτικό κατάστημα Μαλίων και στις Γούρνες την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα της πρώην αγγλικανικής εκκλησίας (πρώην αμερικ. βάση.)
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............