Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΡΤΟΚΑΛΟΠΙΤΑ ΧΩΡΙΣ ΦΥΛΛΟ

Υλικά

3 ποτήρια αλεύρι 
2 ποτήρια ζάχαρη 
1 ποτήρι ελαιόλαδο 
2 ποτήρια χυμό πορτοκάλι 
1/2 φλιτζανάκι κονιάκ 
ξύσμα από ένα λεμόνι 
ξύσμα από 2 πορτοκάλια 
1 κ.γ. σόδα 
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ 
1/2 κ.γ. κανέλα 
1/4 κ.γ. γαρύφαλλο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε το μπέικιν με το αλεύρι. Χτυπάμε το λαδί με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε τα ξύσματα, το κονιάκ, την κανέλα και το γαρύφαλλο μέσα στο μείγμα του λαδιού. Ανακατεύουμε λίγο. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και το ρίχνουμε κι αυτό μέσα. Στο τέλος βάζουμε σιγά, σιγά και το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός τον οποίο αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.




http://www.yumyum.gr
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το «Welcome Chinese» στην Κρήτη - World Travel Market London 2018 - Από ρεκόρ σε ρεκόρ ο τουρισμός ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αλέξανδρος Λύρα ξεσηκώνει TSUNAMI- Ο καλλιτέχνης Γιάννης Χαρούλης - Άγιε Μηνά μπεγιροκαβαλάρη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Αφιέρωμα στο χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............