Πέμπτη, 30 Νοεμβρίου 2017

Αποκατάσταση του Μοναστηριακού συγκροτήματος Μιχαήλ Αρχάγγελου στα Σελλιά


Με 250.000 ευρώ χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων η αναστύλωση και αποκατάσταση του Μοναστηριακού συγκροτήματος  Μιχαήλ Αρχαγγέλου που βρίσκεται στα Σελλιά του  δήμου Αγίου  Βασιλείου.Ικανοποιείται έτσι ένα αίτημα του δήμου Αγίου Βασιλείου και των κατοίκων της περιοχής.
Την έγκριση χρηματοδότησης υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Αλέξης Χαρίτσης και σε ενημερωτικό δελτίο τύπου,ο Υπουργός Υγείας-βουλευτής Ρεθύμνου,Ανδρέας Ξανθός,αναφέρει σχετικά:«Έπειτα από συνεργασία με τον Υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, υπεγράφη από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. Αλέξη Χαρίτση η χρηματοδότηση από Εθνικούς πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, ύψους 250.000 ευρώ, του έργου «Αποκατάσταση Μοναστηριακού συγκροτήματος Μιχαήλ Αρχάγγελου «ΦΟΙΝΙΚΙΑ» Δήμου Αγίου Βασιλείου» της Π.Ε. Ρεθύμνου.
Το έργο αποκατάστασης της Ι.Μ. Μιχαήλ Αρχαγγέλου στην περιοχή Φοινικιά, Σελλίων του Δήμου Αγίου Βασιλείου, ήταν αίτημα της τοπικής κοινωνίας που θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην περιοχή. Περιλαμβάνει την αποκατάσταση του οδικού δικτύου προς το Μοναστήρι, τη λειτουργία του λαογραφικού μουσείου και την αποκατάσταση του παλιού ελαιοτριβείου με δημιουργία θέσεων απασχόλησης. 
Ο πρωτότυπος συνδυασμός των πολιτιστικών, λαογραφικών και ιστορικών στοιχείων με το ευνοϊκό φυσικό περιβάλλον και κλίμα, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την ανάπτυξη εκτός του κλασσικού εποχικού τουρισμού και του χειμερινού τουρισμού και άλλων μορφών εναλλακτικού, αθλητικού, γαστρονομικού, θρησκευτικού, οικολογικού, φυσιολατρικού και συνεδριακού τουρισμού».

Η Δημοτική αρχή Αγίου Βασιλείου εξ άλλου,όταν κατέθεσε το αίτημα χρηματοδότησης του έργου,ανέφερε ότι: «Το έργο θα συμβάλλει στην αύξηση της τουριστικής κίνησης στην περιοχή,σην αύξηση του τοπικού αγροτικού εισοδήματος και στην ενθάρρυνση της ανοικοδόμησης ιδιωτικών κατοικιών και μικρών τουριστικών καταλυμάτων»
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........