«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» - Κρήτη πόλεις και χωριά

Κρήτη πόλεις και χωριά

Η ΚΡΗΤΗ ΣΤΟ INTEΡNET

Επικοινωνήστε μαζί μας - kritipolis@hotmail.com
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017

«Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Έκθεση ζωγραφικής με θέμα «Η οδική ασφάλεια μέσα από τα μάτια των παιδιών» που διοργανώνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη «Συμμαχία για την Ελλάδα», συνεχίζεται έως 24 Νοεμβρίου στο Ηράκλειο ενώ στα Χανιά θα ξεκινήσει από 28 Νοεμβρίου έως 10 Δεκεμβρίου.
Στο Ηράκλειο τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και του γενικού διευθυντή της «Συμμαχία για την Ελλάδα», Γεώργιου Καλούδη.


Η έκθεση περιλαμβάνει 214 ευφάνταστες παιδικές ζωγραφιές που εστάλησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) της Ελληνικής Αστυνομίας και έχουν ως θέμα το ασφαλές ταξίδι και συμβουλές προς τους γονείς. Την πρωτοβουλία υποστηρίζει Οργανωτική Επιτροπή, που έχει επιλέξει (12) ζωγραφιές, για να κοσμήσουν το θεματικό ημερολόγιο της Ελληνικής Αστυνομίας για το 2018.
Ενδεικτικό είναι ότι μέσα από αυτήν την έκθεση που ήδη έχει πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα, έχουν ενημερωθεί και εκπαιδευτεί σε θέματα οδικής ασφάλειας πάνω από 26.000 παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Η έκθεση «ταξιδεύει» στο νησί της Κρήτης, με στόχο να δοθεί η ευκαιρία σε ακόμα περισσότερα παιδιά, αλλά και γονείς, να την επισκεφθούν και να ενημερωθούν σχετικά με θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.Στο Ηράκλειο η έκθεση φιλοξενείται στο «Συνεδριακό Κέντρο Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας» (Λεωφόρος Ικάρου 5), με ελεύθερη είσοδο, καθημερινά, 09:00-21:00.
Στα Χανιά, θα φιλοξενηθεί σε χώρο που παραχωρεί το «Κέντρο Αρχιτεκτονικής της Μεσογείου» (Μεγάλο Αρσενάλι, Ακτή Ενώσεως και πλατεία Κατεχάκη) και τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου και ώρα 18:00.
Τα παιδιά και οι γονείς που θα επισκεφθούν την έκθεση στην Κρήτη, θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις 214 παιδικές δημιουργίες και να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας. Για τον σκοπό αυτό, θα βρίσκεται στο χώρο της έκθεσης ειδικό πάρκο για τα παιδιά.
Επίσης, θα υπάρχει κατάλληλα διαμορφωμένος χώρος και τα απαραίτητα υλικά ζωγραφικής για να μπορούν τα παιδιά που θα επισκεφθούν την έκθεση να ζωγραφίσουν και αυτά το δικό τους έργο.
Σχολεία, που ενδιαφέρονται για ομαδικές επισκέψεις στην έκθεση και παρακολούθηση του προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής της Τροχαίας, παρακαλούνται να επικοινωνούν καθημερινά (08:00-15:00):


• για το Ηράκλειο, στο τηλέφωνο 2810-274115 και στο e-mail adirakliou@astynomia.gr,
• για τα Χανιά, στο τηλέφωνο 28210-25752 και στο e-mail adchanion@astynomia.gr.

Η έκθεση παιδικής ζωγραφικής στην Κρήτη υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη των ακόλουθων εταιρειών-επιχειρήσεων: Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα (Μεγάλος Χορηγός), Μινωικές Γραμμές, Πλαστικά Κρήτης Α.Ε., ΚΕΝ Α.Ε., ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, Super markets Χαλκιαδάκης, Σαβοϊδάκης Bakery, ΕΚΟ, Skoda Cosmocar, Φυσικό Επιτραπέζιο νερό Ρούβας, Αστικό ΚΤΕΛ Ηρακλείου, ACS Ταχυδρομικές υπηρεσίες, J. Walter Thompson, Hertz, Ήχος και Φώς Ηράκλειο, ANEK Lines, Samaria επιτραπέζιο νερό, ΚΥΔΩΝ the heart City hotel, ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου, Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων, Pilot Beach Resort, Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων, Πνευματικάκης Οινοποιείο, «Το Μάννα» Ν. Τσατσαρωνάκης, Επιμελητήριο Ρεθύμνης, Aquila Rithymna Beach Hotel.

Post Top Ad

.............