Δευτέρα, 6 Νοεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΑΡΑΚΑ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ


Υλικά για 6 άτομα:
μισό κιλό αρακάς καθαρισμένος
μισό κιλό αγκινάρες καθαρισμένες
2-3 πατάτες κομμένες
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
5-6   μεσαία καρότα
1 ντομάτα φρέσκια τριμμένη
½ ποτήρι ελαιόλαδο
αλάτι  και πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα καρότα και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να ροδίσουν τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τον αρακά και τον  αφήνουμε να βράσει  για 10  λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις αγκινάρες και τις  πατάτες και συμπληρώνουμε με λίγο νερό εάν χρειάζονται υγρά, ώστε να μπορούν να μαλακώσουν τα λαχανικά μας. Λίγο πριν το τελείωμα του φαγητού μας προσθέτουμε το αλάτι, το  πιπέρι και τον ψιλοκομμένο άνηθο.










ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............