Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2017

Σε εκδήλωση του Γυμνασίου Γαζίου βρέθηκε ο Διευθυντής της δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος


«Πατάμε με ασφάλεια "ψηφιακό γκάζι" στο Γάζι» ….. ήταν το θέμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στο Γυμνάσιο Γαζίου για τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του σχολείου, με ομιλητή τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο.
Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε από το Διευθυντή του Γυμνασίου Γαζίου κ. Χναράκη Αντώνιο, με καλωσόρισμα και στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμό, η Σχολική Σύμβουλος Παιδαγωγικής Ευθύνης κα Λιάνα Καλοκύρη και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Μανώλης Παπαδομανωλάκης.Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης και δύο τμημάτων της Β΄ μαζί με τους καθηγητές τους, ενημερώθηκαν από το Διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Παπαπροδρόμου, για τους κινδύνους που απορρέουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου, άκουσαν με προσοχή συμβουλές και καλές πρακτικές για να είναι σε θέση να χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο με ασφάλεια και υπευθυνότητα. Μέσω προβολής παρουσίασης, βίντεο αλλά και συζήτησης, οι μαθητές ενημερώθηκαν για την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων, κυρίως στα Κοινωνικά Δίκτυα (Facebook, Instagram, Snapchat κλπ.), την εξάρτηση-εθισμό από το Διαδίκτυο, την ηλεκτρονική παρενόχληση και το σεξουαλικό εκβιασμό και εξαναγκασμό μέσω Διαδικτύου.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Παπαπροδρόμου παρουσίασε τους ιστότοπους της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Cyber Alert και Cyberkid για περισσότερη ενημέρωση, ευχήθηκε στα παιδιά «Καλή χρήση της καλής τύχης» και τους αφιέρωσε τη μαντινάδα:

Διαδίκτυο στην Κρήτη
δίχως θύμα, δίχως θύτη


Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στα εργαστήρια Πληροφορικής του σχολείου, εντυπωσιάστηκε από τα έργα των μαθητών για το ασφαλές Διαδίκτυο και ενημερώθηκε από τους καθηγητές Πληροφορικής για τις δράσεις που έχει αναπτύξει το σχολείο τα τελευταία χρόνια στον τομέα «Ασφάλεια στο Διαδίκτυο», στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα eSafety Label και της απόκτησης της χρυσής ετικέτας πιστοποίησης, καθώς και της συμμετοχής του στο Διαπεριφερειακό Θεματικό Δίκτυο.

Ευχαριστούμε θερμά τον Αστυνομικό Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κ. Παπαπροδρόμου Γεώργιο, που ανταποκρίθηκε στην πρόσκλησή μας και θα είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για μας να βρεθεί και πάλι δίπλα μας σε μία επόμενη ενημερωτική μας εκδήλωση.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για το σχολικό έτος 2017-18 για να ενημερωθούν και οι υπόλοιποι μαθητές και εκπαιδευτικοί, αναφορικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο, καθώς η ενημέρωση και η πρόληψη, αποτελούν βασική προτεραιότητα του σχολείου.


Η εκδήλωση οργανώθηκε, με την υποστήριξη της Διεύθυνσης του Γυμνασίου Γαζίου, από τους εκπαιδευτικούς Πληροφορικής:
Ανδριγιαννάκη Δέσποινα, υπεύθυνη προγράμματος eSafety Label
Γεμενιτζή Θεόδωρο, υπεύθυνο Διαπεριφερειακού Θεματικού Δικτύου

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........