Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ


Υλικά:
1 κοτόπουλο κομμένο
-1/2 κιλό κριθαράκι
-2 κρεμμύδια
-1 κιλό ώριμες ντομάτες
-1 κούπα λάδι
-2 δαφνόφυλλα
-Αλάτι
-Πιπέρι


Προετοιμασία:

Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το λάδι με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το κοτόπουλο. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τις ψιλοκομμένες ντομάτες,τα δαφνόφυλλα , το αλάτι, το πιπέρι, και 2 ποτήρια ζεστό νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράζει για 40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.  Σ΄ ένα μπολ αδειάζουμε το κοτόπουλο και ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το κριθαράκι με 2 ποτήρια  ζεστό νερό. Σιγοψήνουμε το φαγητό για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας σταδιακά  μέχρι να ψηθεί το κριθαράκι(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα ζεστό νερό). Όταν γίνει το φαγητό  ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Σερβίρουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.





ΠΗΓΗ: http://kritikessintages.wordpress.com/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............