Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Το ΠΑΓΝΗ στο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων των μεγάλων παραγωγών

Μετά τον Αερολιμένα Ηρακλείου «Νίκος Καζαντζάκης», ένας ακόμα μεγάλος παραγωγός απορριμμάτων, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, εντάχτηκε στο πρωτοποριακό πρόγραμμα ανακύκλωσης και διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου.
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης συναντήθηκε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου με τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ / ΓΝΗ Βενιζελείου - Πανάνειου, Γιάννη Τασσόπουλο και στελέχη του νοσοκομείου, ενημερώνοντάς τους για όλες τις λεπτομέρειες του προγράμματος διαλογής στην επαγγελματική πηγή.


Σε πρώτη φάση αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός Press Container στον αύλειο χώρο του Νοσοκομείου, κίνηση με την οποία θα απελευθερωθούν περισσότεροι από 10 κάδοι ανακύκλωσης που υπάρχουν αυτή τη στιγμή περιμετρικά του νοσοκομείου και παράλληλα θα ομαλοποιηθεί η αποκομιδή, η οποία θα γίνεται με γερανοφόρο όχημα αντί απορριμματοφόρων. Αποφασίστηκε επίσης να τοποθετηθούν μέχρι το τέλος του 2017, 100 περίπου ειδικά διαμορφωμένοι κάδοι ανακύκλωσης σε όλους τους διαδρόμους, τις νοσηλευτικές μονάδες και το κυλικείο του Νοσοκομείου, έτσι ώστε να διευκολυνθεί το έργο της διαλογής, με την απαραίτητη τεχνική υποστήριξη και παρακολούθηση, να γίνεται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (ΕΣΔΑΚ) και την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ).
Συζητήθηκε τέλος η συμμετοχή του ΠΑΓΝΗ σε ένα ακόμα πρωτοποριακό πρόγραμμα του Δήμου Ηρακλείου, το πρόγραμμα ACUA, που αφορά τη διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την εγκατάσταση ενός κομποστοποιητή όπου θα απορρίπτονται τα οργανικά απόβλητα της κουζίνας και τα κλαδέματα των κήπων του ΠΑΓΝΗ, με την ένταξη στο συγκεκριμένο πρόγραμμα να προγραμματίζεται μέχρι το καλοκαίρι του 2018.

Αξίζει να τονιστεί ότι με την υλοποίηση των παραπάνω, το ΠΑΓΝΗ καθίσταται το πρώτο νοσοκομείο της Κρήτης – και ένα από τα πρώτα όλης της χώρας – που εφαρμόζει πλήρες σύστημα διαλογής και διαχείρισης απορριμμάτων.
Ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Χάρης Μαμουλάκης ευχαρίστησε τον Διοικητή του ΠΑΓΝΗ Γιάννη Τασσόπουλο και τα στελέχη του Νοσοκομείου για την ευαισθητοποίηση και τη διάθεση συνεργασίας, δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Ηρακλείου θα βρίσκεται δίπλα τους για να ενισχύσει την προσπάθεια και εξέφρασε την πεποίθηση ότι σύντομα θα ενταχθούν στο πρόγραμμα κι άλλοι μεγάλοι παραγωγοί απορριμμάτων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της κυκλικής οικονομίας και της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Ναός Αγίου Γεωργίου του Σαμακίδη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο φωτογράφος Γιώργος Τσούμπας - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............