Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017

Τίμησαν στο 3ο Κ.Ε.Π. Ζήρου την εορτή του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Μιχαήλ Αρχαγγέλου


Σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, εορτή των Αρχιστρατήγων Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Δυνάμεων, η Πολεμική Αεροπορία εόρτασε τον προστάτη της Μιχαήλ Αρχάγγελο. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε στην Επίσημη Δοξολογία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Προφήτου Ηλία του 3ου Κέντρου Ελέγχου Περιοχής (Κ.Ε.Π.) Ζήρου Σητείας και στη συνέχεια ευχήθηκε σε όλα τα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας χρόνια πολλά με υγεία και δύναμη, έχοντας πάντοτε στην υψηλή αποστολή τους για την πατρίδα την σκέπη των πτερύγων και την προστασία του Προαστάτη τους Μιχαήλ Αρχαγγέλου. 
Μετά το πέρας της Δοξολογίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των πεσόντων αεροπόρων. 
Έλαβαν μέρος ο Πανοσιώτατος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Τοπλού Αρχιμ. Φιλόθεος Σπανουδάκης, οι Αιδεσιμώτατοι Πρωτ. Αντώνιος Τσαγκαράκης, Αρχιερατικός Επίτροπος Ε΄Αρχιερατ. Περιφερείας, Πρωτ. Σπυρίδων Ρελάκης, Αρχιερατικός Επίτροπος  Δ΄ Αρχιερατ. Περιφερείας και π. Γεώργιος Φυτρολάκης, Εφημέριος Ενορίας Ζήρου.Παρέστησαν, εκτός από τον Διοικητή Σμήναρχο κ. Εμμανουήλ Πάνου και τους Αξιωματικούς, Υπαξιωματικούς και Σμηνίτες της μονάδας, ο Δήμαρχος Σητείας κ. Θεοδ. Πατεράκης, ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής Λασιθίου κ. Εμμ. Καζαμίας, ο Διοικητής της Π.Ν.Β. Κυριαμαδίου Αντιπλοίαρχος κ. Γεωργ. Καθεκλάκης, ο Λιμενάρχης Ιεράπετρας Πλοίαρχος κ. Ιωάννης Παπαδάκης, ο απερχόμενος Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος κ. Γ. Πατακός, ο νέος Λιμενάρχης Σητείας Υποπλοίαρχος κ. Ιωάννης Ψαράκης, οι Διοικητές του Α.Τ. Σητείας Υπαστυνόμος Α΄ κ. Γ. Μάλλιος και του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σητείας κ. Παύλος Καπετανάκης, ο Αντιδήμαρχος Σητείας Λεων. Τερζής, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Αποστράτων της Πολεμικής Αεροπορίας και άλλοι εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών. Ακολούθησε η ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής του Αρχηγού του του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. (Γ.Ε.Α.) Αντιπτεράρχου κ.  Χρήστου Χριστοδούλου και στη συνέχεια παρατέθηκε δεξίωση.
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............