Τρίτη, 7 Νοεμβρίου 2017

Για 37η συνεχόμενη χρονιά η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «World Travel Market»

Άνοιξε τη Δευτέρα τις πύλες της για 37η συνεχόμενη χρονιά η διεθνής έκθεση του Λονδίνου «World Travel Market», που προσελκύει κάθε χρόνο το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων της παγκόσμιας βιομηχανίας του τουρισμού. Η έκθεση θα διαρκέσει 6 έως τις 8 Νοεμβρίου και ενδεικτικό της σημασίας της είναι ότι σ’ αυτήν λαμβάνουν μέρος εταιρείες και επαγγελματίες του τουρισμού που κλείνουν συμφωνίες της τάξης των 3,8 δισεκατομμυρίων στερλινών.
Φιλοξενώντας περισσότερες από 180 χώρες και 5.000 εκθέτες, η WTM αποτελεί ιδανικό πεδίο επαγγελματικών συνεργασιών αλλά και καταγαρφής των τάσεων για την τρέχουσα τουριστική χρονιά. Φέτος η Ελλάδα δίνει το «παρών», όπως άλλωστε κάθε χρόνο, με το περίπτερο του ΕΟΤ αλλά και με τις περιφέρειες και τους επαγγελματίες του κλάδου να παρουσιάζουν τα τουριστικά προϊόντα τους.

Στην έκθεση του Λονδίνου προβάλλονται περί τους 5.000 τουριστικούς προορισμούς και σ’ αυτήν αναφέρεται ένα δίκτυο 51.000 επαγγελματιών του ταξιδιωτικού τομέα. Δίνουν δε το «παρών» σ’ αυτήν εκπρόσωποι κυβερνήσεων αρμόδιοι για τον τουρισμό, αγοραστές – «κλειδιά» στον τομέα του τουρισμού, δημοσιογράφοι, διαμορφωτές ταξιδιωτικών τάσεων του διαδικτύου, εκδότες και παρουσιάζονται καινοτομίες και νέες τάσεις στο χώρο του ταξιδίου και του τουρισμού.
Στην φετινή WTM θα συμμετάσχει και η Περιφέρεια Κρήτης με περίπτερο, την εποπτεία του οποίου έχει το Τμήμα Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Λασιθίου. Ήδη από το περασμένο Σάββατο, για το Λονδίνο αναχώρησαν η Αντιπεριφερειάρχης Πελαγία Πετράκη και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού Μαρία Λαβδάκη. Στο Λονδίνο μεταβαίνουν επίσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος – εντεταλμένος για θέματα Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, η Γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Μαρία Βάρδα, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Σητείας Γιάννης Κακουράκης κ.α.

Βραβεύτηκε το Περίπτερο του ΕΟΤ
H Ελλάδα και ο ΕΟΤ βραβεύτηκαν στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση του Λονδίνου, WorldTravelMarket 2017 για το καλύτερο περίπτερο, που ξεχώρισε για τη μεγάλη επισκεψιμότητα και τις επαγγελματικές επαφές.
Το βραβείο «Best Stand for Doing Business» παρέλαβε από τους διοργανωτές της έκθεσης ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Κωνσταντίνος Τσέγας και η επικεφαλής του ΕΟΤ Μεγάλης Βρετανίας Έμυ Αναγνωστοπούλου.

Η βράβευση αυτή, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, αποτυπώνει το υψηλό ενδιαφέρον για την Ελλάδα από παράγοντες των ξένων τουριστικών αγορών που επισκέπτονται και πραγματοποιούν επαφές και συναντήσεις με τους Έλληνες εκθέτες που φιλοξενεί το ελληνικό περίπτερο.
Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ κ. Τσέγα πραγματοποιούν μεγάλο αριθμό επαγγελματικών συναντήσεων για την προώθηση και προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στη Μεγάλη Βρετανία και την ανάδειξη της Ελλάδας ως παγκόσμιου ελκυστικού προορισμού 365 ημέρες το χρόνο.
Στο περίπτερο του ΕΟΤ συμμετέχουν 70 εκθέτες από την Ελλάδα

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ 320 σκαλοπάτια για τον Παράδεισο - Ερωτόκριτος-Αρετούσα σε Αγγλικό στίχο - Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ 0 Μιχάλης Μακράκης- Το τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Νίκος Χασαπλαδάκης-Καβράκι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Δοριές ............. Επίσκεψη στο χωριό Ασκοί ............. Το χωριό Γαλατά του δήμου Μινώα Πεδιάδας ............. Επίσκεψη στο χωριό Λούμα του δήμου Αγίου Νικολάου .............