Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2017

Οι παπαγάλοι Macaw (Μακάο) στην παραλιακή Ιεράπετρας και η εθνική μας λέξη Μαλ....ας


Στην παραλιακή της πόλης της Ιεράπετρας στο γραφικό πεζόδρομο με τα εμπορικά μαγαζιά και καταστήματα εστίασης έχεις την δυνατότητα να χαλαρώσεις δίπλα στην θάλασσα, να αγοράσεις αναμνηστικά και να πιεις τον καφέ σου.


Ευχάριστη έκπληξη στο όμορφο τοπίο αποτέλεσαν σε πρόσφατη επίσκεψη μου στην πόλη του ήλιου, 3 παπαγάλοι πολύχρωμοι, εντυπωσιακοί, φιλικοί και κυρίως ομιλητικοί.
Σε παραδοσιακή ταβέρνα και σε καφέ της περιοχής σε διαμορφωμένο χώρο στεκόταν και φαινόταν αδιάφοροι ή συνηθισμένοι με τον κόσμο που περνούσε γύρω τους.
Πρόκειται για τους παπαγάλους Macaw (Μακάο) είναι από τα πιο εντυπωσιακά είδη παπαγάλων που κλέβουν τις ματιές μας για το πολύχρωμο φτέρωμά τους και τις καρδιές μας για την μοναδική τους προσωπικότητα.
Τα κυριότερα χαρακτηριστικά των Μακάο είναι το πολύχρωμο ελκυστικό φτέρωμά τους, το μεγάλο, γαμψό, δυνατό, σκουρόχρωμο συνήθως μαύρο ράμφος τους και οι περιοχές με δέρμα γύρω από το πρόσωπο που αφορά κυρίως τα μεγαλύτερα σε μέγεθος είδη.

Γωγώ είναι το όνομα του ενός υπέροχου αυτού παπαγάλου, ο οποίος ανήκει στον ιδιοκτήτη του καφέ σνάκ μπάρ AKROPOLIS, το οποίο σας συνιστώ να επισκεφτείτε και για να γνωρίσετε τον παπαγάλο και να φωτογραφηθείτε μαζί του αλλά και για να γευτείτε στιγμές χαλάρωσης στον όμορφο χώρο του καταστήματος.
Μάλιστα ο συγκεκριμένος παπαγάλος στην όρεξη του και στην δική του διάθεση αναφωνεί την εθνική μας λέξη Μαλ....α.
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η νέα καμπάνια για την Ελλάδα - Στο «σφυρί» τουριστικές επιχειρήσεις - Τουριστικό project στην Κρήτη ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Οι Σχολές του επιμελητηρίου - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........