Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΡΕΒΥΘΟΡΙΖΟ


 ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

1 φλ. ρύζι νυχάκι
2 φλ. ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι σε φετάκια 
1 πράσο σε φετάκια 
2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
1 καρότο σε κυβάκια 
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 
4 - 5 κλαράκια  μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 - 2 φύλλα δάφνης 
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι 
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι 


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο, μαζί με το ελαιόλαδο για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, το ρύζι, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε προς το τέλος τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και μπόλικο μαυροπίπερο.
Δημοτικό σχολείο Θραψανού - Ο πρώτος κάτοικος του χωριού Λαγού - Παπαγάλοι Μακάο της Ιεράπετρας ............. ............. .............
Αερολιμενάρχης Σητείας Δ. Βερίγος - Γιατρός ωσάν το Γιαμαλάκη - Αρχιμανδρίτης Ευμένιος Τσελεντάκης ............. ............. .............
Υφαντουργία Κρήτης BARBABU - Οι τρίκυκλες των Κρητικών - Στις Αίθουσες η ταινία Καζαντζάκης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............