Δευτέρα, 9 Οκτωβρίου 2017

ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΕ ΡΕΒΥΘΟΡΙΖΟ


 ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα):

1 φλ. ρύζι νυχάκι
2 φλ. ρεβίθια βρασμένα
1 κρεμμύδι σε φετάκια 
1 πράσο σε φετάκια 
2 πιπεριές κόκκινες σε κυβάκια
1 καρότο σε κυβάκια 
1 σκελίδα σκόρδο σε φετάκια 
4 - 5 κλαράκια  μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 - 2 φύλλα δάφνης 
1/2 φλ. ελαιόλαδο
χυμός από 1 λεμόνι 
λίγη ρίγανη
αλάτι και πιπέρι 


 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε μία φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, τα πράσα και το σκόρδο, μαζί με το ελαιόλαδο για 3 - 4 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 5 περίπου λεπτά. Βάζουμε στην κατσαρόλα τα ρεβίθια, το ρύζι, τη δάφνη, το αλατοπίπερο και 3 φλιτζάνια ζεστό νερό. Βράζουμε για 15 λεπτά περίπου, προσθέτουμε προς το τέλος τον μαϊντανό και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σταθεί περίπου 10 λεπτά. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, τον χυμό του λεμονιού και μπόλικο μαυροπίπερο.
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............