Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017

Κατέρρευσε το οδόστρωμα και οι προστατευτικές μπάρες στο καινούργιο κομμάτι του δρόμου στο Χαμέζι


Ολημερίς το έκτιζαν το βράδυ γκρεμιζόταν που έλεγε και η λαική ρήση και αφορούσε το γεφύρι της Άρτας.
Το κρητικό γεφύρι της Άρτας στην περιοχή Αυχήν Αγκαθιά που εδώ και χρόνια έχει κολλήσει. είχε χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως το τέλος του 2015, και έχει λάβει παράταση.
Το Τεχνικό αντικείμενο του έργου «Κατασκευή του τμήματος Αυχένας Αγκαθιάς-Χαμέζι Σητείας και ολοκλήρωση του τμήματος Χαμέζι-Σητεία» περιλαμβάνει την κατασκευή του δρόμου από τον Αυχένα Αγκαθιάς μέχρι το Χαμέζι, την κατασκευή γέφυρας στον Αυχένα μήκους 55μ. περίπου, την κατασκευή γέφυρας στα Σφακίδια μήκους 37μ., τη μελέτη και κατασκευή κοιλαδογέφυρος μήκους 841 μ. και τις συμπληρωματικές εργασίες για την ολοκλήρωση του τμήματος Χαμέζι-Σητείας σε μήκος 1 χλμ. περίπου.


Οι πρόσφατες βροχές του Οκτωβρίου ίσως... έφεραν στην περιοχή του Χαμεζίου κατολισθήσεις οι οποίες οδήγησαν σε ζημιές ( κατάρρευση του οδοστρώματος και των προστατευτικών μπαρών στο γκρεμό )
Δεν θέλουμε να πιστεύουμε για αστοχία κατασκευής. 
Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου που δεν έχει δοθεί ακόμα στην κυκλοφορία και αναρωτιόμαστε έαν συνέβαινε όταν ο δρόμος θα είχε δοθεί πρός χρήση τι χειρότερα θα μπορούσαμε να ζήσουμε.
Το συγκεκριμένο συμβάν έγινε περίπου πρίν απο 15 ημέρες ενώ συνεργεία όπως βλέπεται και στις φωτογραφίες έχουν σπεύσει πλέον και αποκαθιστούν το οδόστρωμα .
Στην πολύπαθη περιοχή της Σητείας οι ρυθμοί χελώνας έργων και υποδομών δημιουργούν δυσφορία και απογοήτευση που αυξάνεται βλέποντας τέτοιες εικόνες.
Αθάνατη Ελλάδα με τα έργα σου.


ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Το φρούριο του Κούλε - Ο κυρ Παύλος ο Καράβολας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Η παραθαλάσσια Παλαιόχωρα ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........