Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017

Στο Επ’ αρωγή το «Είμαι Ακόμα Παιδί»

Στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μονάδων Κοινωνικής Πρόνοιας "Επ' Αρωγή", που φέτος διεξήχθη στα Χανιά, συμμετείχε το σωματείο μας! Η οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου, μας προσκάλεσε προκειμένου να καταθέσουμε την εμπειρία μας αλλά και τη άποψή μας αναφορικά με τη κοινωνική πρόνοια.
Κι εμείς, με απόλυτη συναίσθηση της σπουδαιότητας του σκοπού, ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση νιώθοντας βαθιά ευγνωμοσύνη αλλά και χαρά για την πίστη που η μονάδες κοινωνικής πρόνοιας με τις οποίες συνεργαζόμαστε ως τώρα μας δείχνουν.

Η εισήγησή μας, είχε θέμα «Εθελοντισμός και Αποϊδρυματοποίηση» και χωρίστηκε σε τέσσερα μέρη:
Η Έρη Παυλάκη, Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του «Είμαι ακόμα Παιδί», μίλησε για το σωματείο μας (πως ξεκίνησε, ποια ήταν η αφορμή, ποιοι οι στόχοι και ποια τα μέχρι στιγμής επιτεύγματα).
Η Μαριάννα Χατζηαντωνίου, Υπεύθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, κοινωνική λειτουργός η ίδια, μίλησε για την ιδρυματοποίηση και την αποιδρυματοποίηση.Η Φαίη Χριστάκη, Υπεύθυνη για το Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο, μίλησε για το κίνημα του εθελοντισμού γενικότερα και κατέθεσε την προσωπική της εμπειρία από τη δραστηριοποίηση της στο «Είμαι ακόμα Παιδί».
Τα συμπεράσματα αλλά και την οπτική της ομάδας μας γύρω από το θέμα της Κοινωνικής Πρόνοιας, ανέπτυξε κλείνοντας την εισήγηση, η Μαίρη Καριωτάκη, δημοσιογράφος και copywriter του «Είμαι ακόμα Παιδί».Στο χώρο του συνεδρίου, παρευρέθηκαν εθελοντές του σωματείου μας από το τμήμα των Χανίων, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα στη συνάντηση που ακολούθησε, να αναπτύξουν τα σχέδια τους και να θέσουν νέους στόχους.

Η παρουσία μας στα Χανιά, έκλεισε με την επίσκεψή μας και τη συνάντηση με τους υπεύθυνους του Κέντρου Προστασίας Παιδιών & Νέων Χανίων. Εκεί, επαναβεβαιώθηκε η πρόθεση όλων να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε στην κατεύθυνση της κοινωνικοποίησης και της εξωστρέφειας των παιδιών που φιλοξενούνται στη δομή.

site: www.eimaiakomapaidi.gr e-mail: info@eimaiakomapaidi.gr facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr


Ή μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:
· Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)
· Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)
· Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
· Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)
· Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)
· Εβίτα Περάκη : 6988348313 ( Υπεύθυνη Χανίων)

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο οικισμός ‘Βραχόκηπος’ ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Η αμφιθεατρική Ρούσσα Εκκλησιά ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............