Σάββατο, 14 Οκτωβρίου 2017

Σας προτείνουμε κουκιά με ελαιόλαδο

Αφαιρούμε το μαύρο σημάδι από τα κουκιά, τα οποία έχουμε τοποθετήσει το προηγούμενο βράδυ σε μια λεκάνη με νερό.
Έπειτα τα βάζουμε να βράσουνΚατά τη διάρκεια του βρασίματος, τα σουρώνουμε τρεις φορές.
Την τρίτη φορά, προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να"αλευρώσουν". Τέλος προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Σερβίρουμε με ελαιόλαδο.

Συστατικά:
1 κιλό κουκιά,
300 γρ. νερό,
50 γρ. χυμός λεμονιού,
10 γρ. αλάτι,
ελαιόλαδο
μικρά μυστικά 
Τοποθετούμε τα κουκιά στο νερό, το προηγούμενο βράδυ, έτσι ώστε να μπορούμε να τα καθαρίσουμε ευκολότερα


ΠΗΓΗ: http://www.destinationcrete.gr/
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τα Ράσα και τα Γέννια - Ο Αλέξανδρος Λύρα και ο Μότσαρτ - Ο λυράρης Στέλιος Βασιλάκης ............. ............. .............
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Η νέα καμπάνια για την Ελλάδα - Στο «σφυρί» τουριστικές επιχειρήσεις - Διεθνές Επενδυτικό ενδιαφέρον ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Τα Ποδήλατα «ματρακάδες» - Οι Σχολές του επιμελητηρίου - Η Γέφυρα Βαρδινογιάννη, Αράδαινα ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οδοιπορικό στα Ζωνιανά ............. Ο οικισμός Θησέας για γερά πορτοφόλια ............. Γαύδος ίσως το νησί της Καλυψώ η Ωγύγια ............. Οι Μάλλες από τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........