Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017

Ισχυρή η παρουσία του Ηρακλείου στην διεθνή έκθεση τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης


Ισχυρή παρουσία σε μια από τις σημαντικότερες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις της Ρωσίας «INWETEX-CSI», που πραγματοποιείται στην Αγία Πετρούπολη, καταγράφει το Ηράκλειο μέσω του Δήμου που συμμετέχει με δικό του γραφείο, στο πλαίσιο του εθνικού περιπτέρου του ΕΟΤ.
Η έκθεση «INWETEX – CIS» που εγκαινιάστηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως το Σάββατο 14 Οκτωβρίου αφορά αγορές της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (CIS), της Βορειοδυτικής Ρωσίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της Βαλτικής.


Πρόκειται για το μεγαλύτερο τουριστικό γεγονός στη Βορειοδυτική Ρωσία που ασχολείται με τις ρωσικές περιοχές και τις ξένες χώρες και αναπτύσσει επίσης τον εισερχόμενο τουρισμό στη χώρα.
Οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν νέες επιχειρηματικές επαφές, να αναλύσουν τις τάσεις της αγοράς και να παρουσιάσουν καινοτομίες και προτάσεις.
Το Δήμο Ηρακλείου εκπροσωπούν ο Εντεταλμένος Σύμβουλος για θέματα τουρισμού Gian Andrea Garancini και η υπεύθυνη του τμήματος τουρισμού κ. Δέσποινα Διαλυνά.
Στον ελληνικό περίπτερο μαζί με τα στελέχη του ΕΟΤ συμμετέχουν επίσης η Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας, ο Δήμος Σερρών, και εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων τουρισμού.


Κατά τη διάρκεια της έκθεσης ο κ. Garancini είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους Ρώσων τουριστικών πρακτόρων παρουσιάζοντας κυρίως της δυνατότητες για χειμερινό τουρισμό που προσφέρονται στο Ηράκλειο και γενικότερα στην Κρήτη.
Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει σε συνάντηση εργασίας με το γενικό πρόξενο της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη κ. Πάνο Μπεγλίτη και με διοικητικά στελέχη και επιχειρηματίες της περιοχής.Οι επαφές αυτές, επιβεβαιώνουν της καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Δημοτική Αρχή του Ηρακλείου με τη Ρωσία έπειτα από τη πρόσφατη υπογραφή του έτους τουρισμού Ελλάδας Ρωσίας για το 2018.
Η υπογραφή του συμφώνου αυτού στάθηκε η αφορμή για την να ξεκινήσουν από τα Υπουργεία εξωτερικών των δυο χωρών το περασμένο μήνα στη Μόσχα οι διαδικασίες που απαιτούνται για την αδελφοποίησης του Ηρακλείου με τη πέμπτη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας, Νίζνι Νόβγκοροντ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΕΟΤ “GREECE 365-DAY DESTINATION - "ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη συνάντηση - Αύξηση 10,64% από τη Σκανδιναβία ............. ............. .............
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .........
ΠΡΟΣΩΠΑ O πλοίαρχος Νικολάος Λιοδάκης- Ιστορίες από το μέσα Λασίθι - Ο Ιγνάτιος σμίγει τον Γιώργο ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Γυψωμένες μνήμες έτους 1968 - Νόστιμα σουβενίρ απο την Κρήτη - Το Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Ζήρος ............. Το Καρύδι του δήμου Αγίου Νικολάου ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Αρχάνες και η γύρω περιοχή της .............