Σάββατο, 21 Οκτωβρίου 2017

Νότια Κρήτη ο τόπος που διατηρεί την αυθεντικότητά του - του Στέλιου Παρλιάρου

H δική μου Ελλάδα

Αγαπημένος προορισμός για μένα είναι η νότια Κρήτη. Τα τελευταία χρόνια την επισκέπτομαι συχνά γιατί μου προσφέρει γενναιόδωρα χαλάρωση και ηρεμία. Τόπος που διατηρεί την αυθεντικότητα του, με ειλικρινείς ανθρώπους και μαγευτικές φυσικές ομορφιές.

Δεν θα ξεχάσω
Ένα πραγματικά συγκινητικό περιστατικό, που μου συνέβη στην Κρήτη σ’ ένα επαγγελματικό ταξίδι. Ήμουν σε ένα σούπερ μάρκετ για δουλειά και ξαφνικά ακούω από τα μεγάφωνα μια προσωπική αφιέρωση και μια υπέροχη μαντινάδα γραμμένη ειδικά για μένα που έλεγε:
«Ευχαριστούμε που μας τιμήσατε με την παρουσία σας.

Σαν γνήσιοι Κρητικοί θα σας πούμε μαντινάδα:

Την τέχνη τση ζαχαροπλαστικής άλλος δεν τη κατέχει

Γι’ αυτό η Ελλάδα, Στέλιο μου, πάντα ψηλά θα σ’ έχει.

Σ’ ευχαριστούμε από καρδιά για τα κεράσματά σου

Και για όλα όσα μας έδειξες με τα μαθήματά σου.
Γι’ αυτό εμείς σε σένανε αντίο δεν θα πούμε.

Μόνο ευχή θα κάνουμε να ξανανταμωθούμε.»

Όταν κλείνω τα μάτια
Μου έρχεται στο μυαλό η θέα του Λιβυκού Πελάγους, νωρίς το πρωί. Όταν δεν φυσάει, η θάλασσα χρωματίζεται με ένα υπέροχο γαλάζιο χρώμα και προκαλεί το βλέμμα να χαθεί στην απεραντοσύνη της. Χρόνια τώρα με μαγεύει, σαν να το βλέπω για πρώτη φορά.

 Αγαπημένη γεύση
Πίτα Σφακιανή. Λόγω της δουλειάς μου έχω γνωρίσει και έχω φτιάξει αμέτρητα γλυκά και επιδόρπια, μα αυτό το κρητικό γλυκό αποτελεί για μένα εξαιρετική γευστική απόλαυση. Ο συνδυασμός της λεπτής και ντελικάτης ζύμης με το τοπικό τυρί και το ντόπιο μέλι δημιουργούν ένα μοναδικά ισορροπημένο και νόστιμο αποτέλεσμα.

Πήρα μαζί μου
Τις αναμνήσεις μου!

Επόμενος προορισμός
Θα ήθελα να καταφέρω να επισκεφθώ τα ακριτικά σημεία της Κρήτης, ηπειρωτικά και νησιωτικά. Να γνωρίσω από κοντά το «περίγραμμά» της, να μιλήσω με τους ανθρώπους, να δοκιμάσω τις γεύσεις και να εξερευνήσω τα τοπία στα άκρα της.


http://blog.discovergreece.com/2014/12/south-crete-place-retains-authenticity/
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Καλημέρα Κρήτη - Η μεγαλύτερη παραλία στην Κρήτη - Φοινικόδασος Αγ. Νικήτα - Μάρτσαλο ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το σπίτι του Ναπολέοντα στη Κρήτη - Η μοναδική Αγία Ρουμέλη - Το Πλοίο Αγία Γαλήνη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Τυμπάκι τον Νότο της Κρήτης ............. Ο Εμπρόσνερος ή Μπρόσνερος ............. Το γραφικό χωριό Αστυράκι ............. Μακρύγιαλος ο καλοκαιρινός προορισμός .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........