Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Σας κάνουμε την πρόταση με σπανακόριζο



Υλικά

Σπανάκι 1 kg
Ελαιόλαδο 10 ml
Ρύζι 150 γρ.
Τομάτες 150 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 50 γρ.
Άνιθος (κατά προτίμηση)
Χυμός λεμόνι 1 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τις τομάτες χοντροκομμένες.
Ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσει το σπανάκι και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 16 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνιθο και ακόμη μισό χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.


ΦΩΤΟ:  http://lemoncinnamon.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: http://madeincreta.gr/
Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Το Όργωμα με το ξύλινο αλέτρι - Η περιοχή της Βίγλας στο Ηράκλειο ............. ............. .............
Ο τραγουδοποιός Γιάννης Χαρούλης - Γιώργης Καλομοίρης ή Γιοργαντός - Όλα τα καλά δύσκολα - του Κ. Μουδάτσου ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............