Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2017

Σας κάνουμε την πρόταση με σπανακόριζο



Υλικά

Σπανάκι 1 kg
Ελαιόλαδο 10 ml
Ρύζι 150 γρ.
Τομάτες 150 γρ.
Κρεμμύδι φρέσκο 50 γρ.
Άνιθος (κατά προτίμηση)
Χυμός λεμόνι 1 τεμ.
Αλάτι, πιπέρι (κατά προτίμηση)

Εκτέλεση


Καθαρίζουμε το σπανάκι και ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο τα φρέσκα κρεμμυδάκια και προσθέτουμε το σπανάκι.
Μόλις μαραθεί το σπανάκι ρίχνουμε τις τομάτες χοντροκομμένες.
Ρίχνουμε τον μισό χυμό λεμονιού, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε λίγο νερό να βράσει το σπανάκι και να μαλακώσει.
Προσθέτουμε το ρύζι, ανακατεύουμε και βράζουμε για περίπου 16 λεπτά ελέγχοντας τα υγρά.

Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε ψιλοκομμένο άνιθο και ακόμη μισό χυμό λεμονιού και αφαιρούμε από τη φωτιά.


ΦΩΤΟ:  http://lemoncinnamon.blogspot.gr
ΠΗΓΗ: http://madeincreta.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............