Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΙΤΕ για την συμπλήρωση 30 χρόνων λειτουργίας παρουσία του δημάρχου Ηρακλείου

Στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας με αφορμή την συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή του με τη σημερινή του δομή, παρευρέθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 14 Οκτωβρίου ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός.Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου και μετά την ολοκλήρωσή της, ο Δήμαρχος δήλωσε:
«Το ΙΤΕ αποτελεί ένα από σημαντικότερα ερευνητικά και τεχνολογικά ιδρύματα στην Ευρώπη, κάτι που αποδεικνύεται, μεταξύ άλλων και από τις πλείστες διεθνείς διακρίσεις του. Είναι καθήκον μας να αξιοποιήσουμε την παρουσία του στην Κρήτη και στο Ηράκλειο, προς όφελος των δημοτών! Για αυτό και από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε , αναπτύξαμε στενή συνεργασία με το Ίδρυμα σε μια σειρά από τομείς. Θυμίζω ότι οι επιστήμονές του συμμετέχουν ενεργά στην επιτροπή «Ηράκλειο – Έξυπνη Πόλη», ενώ το ΙΤΕ εκπόνησε για λογαριασμό του Δήμου Ηρακλείου ακτομηχανική μελέτη για την προστασία από τη διάβρωση του παραθαλάσσιου Ενετικού τείχους και την προστασία και Αξιοποίηση του κόλπου Δερματά. Αυτή η μελέτη είναι για εμάς ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο.
Ακόμα και στον Πολιτισμό, με την εξαιρετική έκθεση «Τέχνη/ο/λογία» που άνοιξε το φετινό «Τέχνη Καθ’ Οδόν», συνεργαστήκαμε αρμονικά.
Βούλησή μας είναι αυτή η συνεργασία να συνεχιστεί με τον ίδιο, εποικοδομητικό τρόπο. Ευχόμαστε στο Ίδρυμα να συνεχίσει να πρωτοπορεί για πολλές δεκαετίες ακόμα».
Στην εκδήλωση, εκτός του Δημάρχου, παρευρέθησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γρηγόρη Πασπάτης και οι Αντιδήμαρχοι Πέτρος Ινιωτάκης και Μαρία Καναβάκη.
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Το πρόγραμμα τουριστικής προβολής - Ξενοδοχειακές επενδύσεις - Ποιοτική διαμονή σε ξενοδοχείο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Για τη Χαρούλα Βερίγου (Ζωή Δικταίου)- Νέο τραγούδι Ελευθερία ή θάνατος - Σοφία Μανουσάκη ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Επίσκεψη στο χωριό Καρύδι ............. Επίσκεψη στο χωριό Μάρθα ............. Το Καβούσι του δήμου Ιεράπετρας ............. Η Κριτσά απο τα μεγαλύτερα χωριά της Κρήτης .............