Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΛΑΚΙ



Υλικά (για 4 άτομα)



  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
  • 2 μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • 300 γρμ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο.  Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού.  Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.




Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας Φωτογραφία:Cookbook

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
Ζεσταίνονται τα ρακοκάζανα - Απο το Γαράζο στην αλυσίδα Χαλκιαδάκη - Στη χώρα των Λωτοφάγων ............. ............. .............
Ο Ολλανδός Κρητικός Ευγένιος Γκέραρντ - Ο Κρητικός βιολόγος Φώτης Καφάτος - Όλα τα καλά δύσκολα - Κ. Μουδάτσος ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............