Κυριακή, 3 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΠΛΑΚΙ



Υλικά (για 4 άτομα)



  • 1 κιλό σαρδέλες καθαρισμένες
  • 1 κιλό κρεμμύδια ξερά κομμένα ροδέλες
  • 2 μάτσα μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • 300 γρμ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το κομμένο κρεμμύδι με τον μαϊντανό και το σκόρδο.  Στρώνουμε με το μισό μίγμα τον πάτο του ταψιού.  Από πάνω στρώνουμε τις σαρδέλες, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω στρώνουμε το υπόλοιπο μίγμα κρεμμυδιού.
Περιχύνουμε την ψιλοκομμένη τομάτα.  Προσθέτουμε το ελαιόλαδο.  Ψήνουμε για 40 λεπτά στον φούρνο στους 180ο C.




Συνταγή: Ιωάννης Χ. Λάππας Φωτογραφία:Cookbook

ΠΗΓΗ: http://www.cretanfoodnews.gr/
Η Μονή Σεληνάρι έτος 1934 - Ο Ηρακλειώτης Βαγγέλης Μαρινάκης- Η ΕΔΕΑΚ Σητείας
Μιλούν Κρητικά χωρίς να είναι Κρητικοί - Η Αξός Μυλλοποτάμου - Το χωριό Καραβάδος
............. .............
"/>

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ