Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΓΛΙΣΤΡΙΔΑ


Υλικά:


1 κιλό γλυστρίδα

1 κιλό µικρά κολοκυθάκια
1 κοτόπουλο κοµµένο σε κοµµάτια
2 πατάτες κοµµένες στα τέσσερα
2-3 ντοµάτες φρέσκιες ψιλοκοµµένες
1 µεγάλο κρεµµύδι ψιλοκοµµένο
½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑ?Ο
αλάτι
φρεσκοτριµµένο πιπέρι



Εκτέλεση:


Τσιγαρίζουµε το κοτόπουλο και το κρεµµύδι µε το ελαιόλαδο µέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σβήνουµε µε το κρασί, προσθέτουµε 2 φλιτζάνια νερό, σκεπάζουµε και σιγοβράζουµε για 35 λεπτά περίπου.
Ρίχνουµε τις πατάτες, λίγο νερό ακόµη, αν χρειάζεται, και συνεχίζουµε το ψήσιµο 15 λεπτά ακόµα µε σκεπασµένη την κατσαρόλα. Βάζουµε τα κολοκυθάκια, τη γλυστρίδα, τις ντοµάτες, το αλάτι, το πιπέρι και ανακινούµε την κατσαρόλα για να αναµειχθούν καλά τα λαχανικά µε το κοτόπουλο. Σιγοψήνουµε για 25-30 λεπτά, µέχρι το φαγητό να µείνει µε το λάδι του µόνο. Σερβίρουµε το φαγητό χλιαρό ή και κρύο.








ΠΗΓΗ: http://www.kritikamonopatia.gr/
Η Μονή Σεληνάρι έτος 1934 - Ο Ηρακλειώτης Βαγγέλης Μαρινάκης- Η ΕΔΕΑΚ Σητείας
Μιλούν Κρητικά χωρίς να είναι Κρητικοί - Η Αξός Μυλλοποτάμου - Το χωριό Καραβάδος
............. .............
"/>

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ