Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Τα μυστικά για ένα καλό κρασί απο τον χημικό Γιώργο Ξενάκη

ΘEPOΣ –τρύγος– πόλεμος έλεγαν οι παλιοί αμπελουργοί για να εκφράσουν την εργώδη προσπάθεια ολόκληρης της αγροτικής οικογένειας· το ξεσήκωμά της για τον θερισμό και τον τρύγο, την εξάντληση των ορίων που θύμιζε συνθήκες μάχης.


Πολλοί άνθρωποι, κυρίως όσοι διαθέτουν δικά τους αμπέλια, φροντίζουν να φτιάχνουν το δικό τους κρασί και να το διατηρούν στα σπίτια τους. Ποια είναι όμως τα μυστικά της επιτυχίας για ένα ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ;
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί τον χημικό κύριο Γιώργο Ξενάκη να μας εξηγεί τα μικρά και σημαντικά μυστικά απο το κόψιμο των σταφυλιών, την προετοιμασία στα στα σύγχρονα οινοποιεία, την αποθήκευση έως την στιγμή που θα φτάσει στο ποτήρι μας.

Συμβουλές και προτάσεις απο τον ειδικό οινονόλογο κύριο Γιάννη Χαρκούτση.

Η Μονή Σεληνάρι έτος 1934 - Ο Ηρακλειώτης Βαγγέλης Μαρινάκης- Η ΕΔΕΑΚ Σητείας
Μιλούν Κρητικά χωρίς να είναι Κρητικοί - Η Αξός Μυλλοποτάμου - Το χωριό Καραβάδος
............. .............
"/>

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ