Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΑΜΑΤΙΕΣ

Πλένουμε τα έντερα και τα τοποθετούμε, για 4 μέρες, σε μια λεκάνη με νερό, το οποίο αλλάζουμε συχνά.
Βράζουμε το ρύζι σε ζωμό κρέατος και ρίχνουμε μέσα το συκώτι, το οποίο έχουμε τηγανίσει καιψιλοκόψει και προσθέτουμε αλάτιπιπέρι και ρίγανη.
Γεμίζουμε τα έντερα με το μίγμα που παρασκευάσαμε και τα βράζουμε για λίγη ώρα.

Σημείωση:
Όταν λευκαίνουμε τα έντερα, ρίχνουμε στο νερό, φλούδα λεμονιού και πορτοκαλιού.
Στο μίγμα,μπορούμε,αν θέλουμε να προσθέσουμε μυζήθρα,καρύδια,σταφίδες και σουσάμι.

συστατικά
Παχύ έντερο ενός γουρουνιού,
500 γρ. συκώτι,
500 γρ. ρύζι,
10 γρ. αλάτι,
10 γρ. πιπέρι,
ρίγανη

μικρά μυστικά
 Όταν ρίξουμε τις αματιές στη κατσαρόλα, το νερό θα πρέπει ναβράζει.




ΠΗΓΗ: http://www.destinationcrete.gr/
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Άνεμος που μας πήγαινε Θεσσαλονίκη - Το πλοίο Αγία Γαλήνη - Τα δίδυμα πλοία Κάντια και Ρέθυμνο ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο εφοπλιστής Γιάννης Αγγελικούσης - Ο ( Καπετάνιος ) Γιώργος Βαρδινογιάννης - Ο λυράρης Γιάννης Μπουντρονικόλας ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το Καλό χωριό του δήμου Χερσονήσου - Το Μοναστηράκι του δήμου Ιεράπετρας - Το ιστορικό χωριό Μέλαμπες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............