Παρασκευή, 1 Σεπτεμβρίου 2017

Φθινόπωρο στην Κρήτη η αναγέννηση της φύσης

Οι πρώτες βροχές του Φθινοπώρου έρχονται να δώσουν τη δική τους πινελιά αναγέννησης της φύσης δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο με πράσινη βλάστηση, γεμάτη αγριολούλουδα. Μακριά πλέον από τις παραλίες, όπου για έξι σχεδόν μήνες κάθε χρόνο μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τους, η ενδοχώρα της Κρήτης, όπου πάλλεται η καρδιά της, σας προσφέρει εικόνες μαγείας και απόλαυσης.


Το Σεπτέμβριο, αν και φθινόπωρο πλέον, επικρατεί ζέστη και ξηρασία. Την ημέρα η θερμοκρασία φτάνει τους 25 με 30 βαθμούς, ενώ το βράδυ η ατμόσφαιρα ψυχραίνει. Είναι περίοδος όπου κοπάζουν οι ισχυροί άνεμοι του καλοκαιριού, έρχονται οι πρώτες βροχές, ενώ οι μέρες αρχίζουν να μειώνονται ως προς τη διάρκειά τους.
Τον Οκτώβριο, όπου πλέον οι μέρες είναι μειωμένες αισθητά, η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 25 βαθμούς, ενώ βρέχει σπάνια. Η ηρεμία και η γαλήνη της θάλασσας χαρίζουν στους λουόμενους απολαυστικές στιγμές.
Σε αντίθεση με τη Βόρεια Ευρώπη, όπου στα μέσα κιόλας του φθινοπώρου επικρατεί κρύο με τη νεκρή φύση να κυριαρχεί παντού, στην Κρήτη, οι βροχοπτώσεις και το κρύο σπανίζουν και διαρκούν ελάχιστα (3/4μέρες κάθε φορά). Ακολουθεί αραιή συννεφιά, με τις ακτίνες του ήλιου να ξεπροβάλλουν δειλά δειλά και τη θερμοκρασία να ανεβαίνει. Αυτό το κλίμα ευφορίας και χαράς αποτελεί θείο δώρο τόσο για τους μόνιμους κατοίκους του νησιού όσο και για εσάς που ενδιαφέρεστε να ζήσετε δυνατές συγκινήσεις σε μία τόσο διαφορετική αλλά, και με γεμάτη ενδιαφέρον, ασυνήθιστα επισκέψιμη εποχή της Κρήτης.

Επισκεπτόμενοι την Κρήτη τη χειμερινή περίοδο, θα έχετε τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε την κουλτούρα του νησιού καθώς ο χειμώνας είναι η εποχή όπου οι μόνιμοι κάτοικοί του επιδίδονται σε παραδοσιακές ενασχολήσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος όπως το μάζεμα της ελιάς για την παραγωγή ελαιολάδου καθώς και τον τρόπο παραγωγής του. Θα απολαύσετε την τοπική κουζίνα του νησιού με παραδοσιακές γεύσεις που δύσκολα θα συναντούσατε την καλοκαιρινή περίοδο. Αγοραστικές ευκαιρίες θα βρείτε πολλές σε όλες τις πόλεις του νησιού καθώς η αγορά παρουσιάζει ιδιαίτερη ζωντάνια το χειμώνα. Θα παρακολουθήσετε ετήσιες γιορτές του νησιού όπως το περίφημο καρναβάλι του Ρεθύμνου, τα Θεοφάνεια με το έθιμο της ρίψης του σταυρού στη θάλασσα, που θα σας ενθουσιάσουν.
Με όποιον τρόπο και αν επιλέξετε να περιγηθείτε στο νησί το χειμώνα (οδηγώντας, ποδηλατώντας, βολτάροντας στα παραδοσιακά χωριά ή τριγυρίζοντας αμέριμνοι στις πόλεις), είναι βέβαιο ότι ο χειμώνας στην Κρήτη θα σας δελεάσει είτε να παρατείνετε τη διαμονή σας στο νησί είτε να επιλέξετε να το επισκεπτείτε ξανά την περίοδο του χειμώναΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το Γερμανικό πολυβολείο στο Ταυρωνίτη - Η Σητεία του 13ου αιώνα έως σήμερα - Η τέχνη του Κοπανελιού ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανηφορίσαμε στο χωριό Βορίτσι - Το χωριό Βρυσίδι ή Μαγκάσα - Ο ιστορικό χωριό Κρουσώνας ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............