Τετάρτη, 27 Σεπτεμβρίου 2017

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΤΙΦΑΔΟ



Υλικά: 


1 κιλό μανιτάρια πλευρώτους,

 1 μεγάλο κρεμμύδι,
 ½ κιλό κρεμμυδάκια μικρά για στιφάδο,
 ½ κιλό ντομάτες ώριμες,
 1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί,
 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο,
 ½ κουταλάκι δεντρολίβανο,
 αλάτι,
 πιπέρι. 


Εκτέλεση:



 Αφού πλύνουμε τα μανιτάρια, κόβουμε το κοτσάνια τους και τα χαράζουμε. Τα στραγγίζουμε, τα στύβουμε και αν είναι μεγάλα τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. Βάζουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα μανιτάρια. Προσθέτουμε τις ντομάτες τριμμένες, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι. 



Το σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ψηθούν σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου. Στο μεταξύ έχουμε καθαρίσει τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο, τα σοτάρουμε σε λίγο λάδι, τα σβήνουμε με το κρασί και, όπως είναι, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα ακόμα. Πριν σβήσουμε τη φωτιά, δοκιμάζουμε και, αν τα μανιτάρια είναι ακόμα σκληρά, ψήνουμε λίγη ακόμα ώρα.






ΠΗΓΗ: http://www.rethymnoguide.gr/
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Οι παραδοσιακές Αρχάνες - Τα Σακτούρια στο νότιο Ρέθυμνο - Ο οικισμός Γεράνι Ρεθύμνης ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Η Σερβάντα με τα καλά σερβίτσια - Κρητικοί στη Κύπρο παίζουν Κινέζικα - Το Σφεντύλι και ο αγρός του Αποσελέμη ............. ............. ............. Πού ‘ναι η Χώρα τω Σφακιώ - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Το Ναυτικό μουσείο Κρήτης στα Χανιά ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Ο Αντώνης Στεφανάκης απο τον Ζαρό - Η συγγραφέας Βαγγελιώ Καρακατσάνη - Ο Μανόλης Λεράκης και το αβοκάντο ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σας προτείνουμε να δείτε

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............