Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2017

Το κέντρο ενημέρωσης και φιλοξενίας του φυσικού πάρκου Σητείας στο χωριό Καρύδι

Στο παλιό δημοτικό σχολείο του χωριού Καρύδι, στην ορεινή ζώνη του πάρκου, φιλοξενείται το Κέντρο Ενημέρωσης που είναι αφιερωμένο στην Σπηλαιολογική έρευνα. Το κέντρο βρίσκεται στην είσοδο του οικισμού και πάνω στη διασταύρωση που οδηγεί προς Ζάκρο, Σητεία και Χανδρά.


Πέρα από την πληροφόρηση για το Φυσικό Πάρκο, τα σπήλαια της περιοχής, τις παρακείμενες γεω-διαδρομές και τις δραστηριότητες που απευθύνονται στον επισκέπτη, το κέντρο προσφέρει και υποδομές φιλοξενίας ειδικών ομάδων-ερευνητών και σπηλαιολόγων. Κατόπιν συνεννόησης, προσφέρεται απαραίτητος εξοπλισμός διανυκτέρευσης και διαμονής για ομάδες σπηλαιολόγων, βιολόγων, σχολείων και όσων άλλων ενδιαφέρονται να μελετήσουν και να παρατηρήσουν το περιβάλλον, τα σπήλαια και τα χαρακτηριστικά της ορεινής ζώνης. Διατίθεται επίσης εξοπλισμός ασφαλείας και προσανατολισμού για την περιήγηση στην ευρύτερη περιοχή και τα σπήλαια


Το κέντρο προσφέρει ακόμα στα σχολεία και τους μαθητές ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τη μορφή κινητής μουσειοσκευής που εστιάζει στις ιδιαίτερες μορφές χλωρίδας και πανίδας του Πάρκου. 


Για την χρήση των υποδομών ο επισκέπτης πρέπει να επικοινωνήσει με τις αρχές του Πάρκου ή το Δήμο Σητείας στα παρακάτω τηλέφωνα:

 Δήμος Σητείας: + 28433 41304 
Πολιτιστικός Σύλλογος: + 2843024537

ΠΡΟΣΩΠΑ
Ήθελα να μούνα γιατρός ώσαν το Γιαμαλάκη
Ακροστιχίδα του Οκτώβρη - του Κωστή Λαγουδιανάκη
Ο Ελβετός - Κρητικός οδοντίατρος Julien Grivel
ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ και ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ
Νέα δεδομένα στην αφαίρεση του καταρράκτη - του Βασιλείου Κοζομπόλη
Οι μεταβολές στη λειτουργία του θυρεοειδούς - του Δημητρίου Γιάλβαλη
Καρκίνος του πρωκτού - τα πρώτα συμπτώματα

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ