Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2017

Το ‘ Είμαι Ακόμα Παιδί’ Στα Ίχνη της Μινωίτισσας Γυναίκας με Οδηγό τη κ. Σφακάκη Αθηνά

Ποια ήταν η θέση της γυναίκας στη Μινωική Κρήτη;
Πως διαμόρφωνε η Μινωίτισσα τη μινωική καθημερινότητα; Ερωτήματα που θα μπορούσαν να προβληματίσουν τις γυναίκες του σήμερα και να αποτελέσουν εφαλτήριο για τον .. επαναπροσδιορισμό τους στο χώρο και την κοινωνία. Ερωτήματα στα οποία απάντησε με τον δικό της μοναδικό τρόπο, η σπουδαία συγγραφέας και ξεναγός κ. Αθηνά Σφακάκη!Στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού στο Πόρο έγινε η εκδήλωση και τα κορίτσια μας κυριολεκτικά καθηλώθηκαν ακούγοντας αλλά και βλέποντας τα όσα η κ.Σφακάκη παρουσίασε.
Από τη πρώτη μας επίσκεψη μαζί της στο Κουλέ, είχε «δει» η νέα μας συμπαραστάτρια, η κ.Σφακάκη, πως αυτό το θέμα θα μπορούσε να «αγγίξει» τα παιδιά μας.

Για περισσότερο από μιάμιση ώρα, τα κορίτσια μας, εφηβάκια τα πιο πολλά και καταλαβαίνετε πόσο.. «εύκολο» είναι να προσηλωθούν οι έφηβες, «ρουφούσαν» κυριολεκτικά τις γνώσεις της νέας μας φίλης που με τον ενθουσιασμό της αιώνιας νιότης της, «σκόρπαγε» μηνύματα με τους αποδέκτες .. παρούσες!


Κι ύστερα απάντησε στις ερωτήσεις των κοριτσιών κι η συζήτηση, ανάμεσα στα κέικ, τα βουτήματα αλλά και τα ντόνατς της θείας Ρένας, έφτασε μέχρι την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα!

Κάπου εκεί, ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το άμεσο μέλλον! Μουσεία και Αρχαιολογικοί Χώροι της Κρήτης, Χριστιανικά μνημεία και γειτονιές της πόλης του Ηρακλείου, ιστορία και παράδοση μας περιμένουν να τα γνωρίσουμε κι αυτό θα κάνουμε!
Αν θέλετε κι εσείς να έρθετε μαζί μας σ’ αυτό το ταξίδι και να βιώσετε δυνατά συναισθήματα, επικοινωνήστε μαζί μας!

Πως; Μ’ έναν από τους παρακάτω τρόπους:
site: www.eimaiakomapaidi.gr e-mail: info@eimaiakomapaidi.gr facebook: www.facebook.com/eimaiakomapaidi.gr
Ή μιλήστε με μια από της εθελόντριές μας:
· Εύη Λεονταράκη: 6974645331 (Υπεύθυνη Ηλεκτρονικής Αλληλογραφίας, Υποδοχής εθελοντών & Πληροφορίες)
· Αγγελική Ζερβού: 6982775591 (Υπεύθυνη Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Οργάνωσης & Συντονισμού Ομάδας Παιδιών)
· Μαριάννα Χατζηαντωνίου: 6973415491 (Υπέυθυνη Χορηγιών- Δωρεών & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης)
· Κατερίνα Σπυριδάκη: 6983100794 (Υπεύθυνη για την Στέγη Αρρένων Ανηλίκων στον Μασταμπά)
· Έρη Παυλάκη: 6947804864 (Υπεύθυνη Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων)
· Εβίτα Περάκη : 6988348313 ( Υπεύθυνη Χανίων)
ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Η παραλία Βαθύ - Η παραλία Χρυσόστομος - Η παραλία Φυλακή - Η παραλία Μύρτος ............. ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Πολυφωτογραφημένα μέρη της Κρήτης - Πεζοπορία στο φαράγγι του Ρίχτη - Τα γεφυράκια στις Καλύβες ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το παραδοσιακό χωριό Δράπανος ............. Το χωριό Άγιος Θωμάς ............. Το χωριό Κεφαλάς Αποκορώνου ............. Το παραδοσιακό χωριό Βρύσες .............

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........