Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η Κρήτη υποδέχεται την πρώτη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης

Η Κρήτη υποδέχεται την πρώτη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης αδειοδοτημένη από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού. Σχεδιασμένη σύμφωνα με τον κανονισμό του Υπουργείου για τις δραματικές σχολές, είναι τριετούς φοίτησης και καταλήγει σε απονομή αναγνωρισμένου Διπλώματος. 

Με ένα πρότυπο πρόγραμμα σπουδών, που ευελπιστεί να συνομιλήσει με τις σύγχρονες τάσεις της εγχώριας και διεθνούς καλλιτεχνικής δημιουργίας, στόχο της αποτελεί η αναβάθμιση της θεατρικής εκπαίδευσης της Κρήτης και της περιφέρειας εν γένει, με την παροχή άρτιας τεχνικής κατάρτισης και γνώσης σε βάθος του ελληνικού και του παγκόσμιου θεάτρου. Κεντρικές αρχές που διέπουν τη Σχολή Θεάτρου Νότος είναι οι εξής: - ο ηθοποιός είναι ολοκληρωμένος, ανεξάρτητος δημιουργός, που εμπνέεται και επηρεάζεται από διάφορες μορφές τέχνης - ο πειραματισμός αποτελεί τη βάση όλων των ειδών θεατρικής έκφρασης - το θέατρο βρίσκεται σε διαρκή συνομιλία με το κοινωνικοπολιτικό πλαίσιο και εξελίσσεται σε άμεση σχέση με αυτό - τα οικεία θεατρικά είδη, όπως το αρχαίο δράμα και το κρητικό θέατρο, επικοινωνούν με τις σύγχρονες ιδιολέκτους των δημιουργών της Ευρώπης, της Μεσογείου και του ευρωπαϊκού Νότου. 


Τη διεύθυνση της Σχολής έχει αναλάβει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιωργής Τσαμπουράκης και αναπληρώτρια διευθύντρια είναι η σκηνογράφος Άννα Μαχαιριανάκη. Το διδακτικό προσωπικό της Σχολής (μόνιμοι και επισκέπτες καθηγητές) απαρτίζουν καταξιωμένοι καλλιτέχνες και θεωρητικοί του χώρου. 

Πληροφορίες: Εφόδου 3, Μέγαρο Χάνδαξ Τηλ: 2810263833 E: sxolitheatrounotos@gmail.com, iekmorfi@otenet.gr

Η Κρήτη υποδέχεται την πρώτη Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............