Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Η Παιδική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

Η Παιδική Χορωδία Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 1986 υπό τη διεύθυνση της κυρίας Τζαγκαράκη και με πιανίστα τον κ. Γιώργο Καλούτση.  Από της αρχές του 2013 τελεί υπό την διεύθυνση του κυρίου Γιάννη Ιδομενέως.  
Από το 1992 η χορωδία μετασχηματίστηκε σε τετράφωνη Παιδική Νεανική, με στόχο ένα πιο σύγχρονο και προοδευτικό ρεπερτόριο, διατηρώντας πάντα την κλασσική μουσική παιδεία.Σκοπός είναι η καλλιέργεια των παιδιών από την τρυφερή ηλικία των 7-8 ετών με τη σοβαρή και επίμονη εργασία που υπαγορεύει η αγάπη για τη μουσική.  

Τα παιδιά που ανήκουν σ’ αυτήν την ομάδα κοινωνικοποιούνται και αντλούν ηθικές αξίες αποκομίζοντας ταυτόχρονα μια διαφορετική προσέγγιση της μουσικής και του τραγουδιού από αυτήν που συνήθως  προβάλλεται από τα Μ.Μ.Ε. 

Η Παιδική και Νεανική Χορωδία ανανεώνεται συνεχώς με και καινούργια παιδιά και από το «φυτώριο» της έχουν βγει χορωδοί και διακεκριμένοι σολίστες με καριέρα στο εξωτερικό και την Ελλάδα π.χ. Μυρτώ Γεωργιάδου, Γιάννης Ιδομενέως, Μανόλης Παπαδάκης, Κρυσταλία Σπηλιανάκη, Βαγγέλης Αγγελάκης, Αριάνα Γεωργαντοπούλου, Μαρί Κλινάκη, Μαρία Δρούλου  Κατερίνα Δοξαστάκη, κ.α.
Κάθε χρόνο η Π&Ν χορωδία λαμβάνει μέρος σε πολλές συναυλίες σε τοπικό επίπεδο, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και στο εξωτερικό. Μετά από προσκλήσεις χορωδιών και φορέων του εξωτερικού η Π&Ν έχει εκπροσωπήσει το Δήμο Ηρακλείου και έχει επισκεφθεί χώρες όπως: Τσεχία, Γαλλία, Σουηδία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Ιταλία, δίνοντας συναυλίες και αποκομίζοντας πάντα τα καλύτερα σχόλια.  


Ακρόαση για νέα μέλη
Η Παιδική και Νεανική Χορωδία υπό την νέα διεύθυνση του κυρίου Γιάννη Ιδομενέως θα πραγματοποιήσει ακροάσεις για νέα μέλη και απευθύνεται σε παιδιά και νέους από 7 έως 20 ετών. 

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ............. ............. .............
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Το κορίτσι που το έλεγαν Ελιά - Η Χριστίνα του Ωνάση στο Ηρακλείο - Ο λόφος Καστρί ............. ............. .............
ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Το χωριό Αμπελούζος - Το Παλαίκαστρο του δήμου Σητείας - Στέκι για καφεδάκι στο Καλάμι ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............