Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2017

Με επιτυχία η συμμετοχή του Δήμου Χερσονήσου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

Με επιτυχία συμμετείχε και φέτος, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Δήμος Χερσονήσου στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16-22/9/2017), με τη διοργάνωση σειράς δράσεων και ενημερωτικών εκδηλώσεων ευαισθητοποίησης για καθαρή, κοινή και έξυπνη κινητικότητα με πρωταγωνιστές τα παιδιά.Με το σύνθημα «Έξυπνη Κινητικότητα – Ισχυρή Οικονομία» οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Δήμου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν αναλυτικά, μεταξύ άλλων, για την έννοια της πολυτροπικότητας και της «καθαρής, κοινής και έξυπνης κινητικότητας», για απλούς τρόπους εφαρμογής της πολυτροπικότητας στην καθημερινότητά μας, για τα παράπλευρα οφέλη που μπορεί να επιφέρει στην οικονομία και την κοινωνία (ατομικό - συλλογικό επίπεδο), για τα οφέλη στην προστασία του περιβάλλοντος και στην υγεία μας. Την ενημέρωση σε όλες τις σχολικές μονάδες πραγματοποίησε η ομάδα εργασίας του «Συμφώνου των Δημάρχων», κκ. Ευτυχία Ανδριανού, Σοφία Υφαντή, Μιχάλης Τζαγάκης και Εμμανουήλ Τζομπανάκης, όπου και διένειμε ενημερωτικό - προωθητικό υλικό.
«Στόχος της συμμετοχής του Δήμου μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας είναι η ευαισθητοποίηση και η ενθάρρυνση των πολιτών να επιλέγουν το βάδισμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς αλλά και το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, μειώνοντας περαιτέρω τη χρήση του αυτοκινήτου, ενώ κυρίαρχο μας μέλημα είναι να ενεργοποιήσουμε τους αυριανούς πολίτες στην ιδέα της βιώσιμης κινητικότητας,» ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Μαστοράκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κεντρική ιδέα του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, αφορά στην αειφόρο και βιώσιμη κινητικότητα και συγκεκριμένα στον περιορισμό της κυκλοφορίας μηχανοκίνητων, ενθαρρύνοντας παράλληλα τη χρήση βιώσιμων μέσων μεταφοράς. Το φετινό δε θέμα επικεντρώνεται στην «πολυτροπικότητα»

στις μεταφορές, δηλαδή στο συνδυασμό διαφορετικών μέσων βιώσιμης κινητικότητας, όπως βάδισμα, ποδήλατο, μέσα μαζικής μεταφοράς, συνεπιβατισμός κτλ.
Το πλοίο Πορτοκαλής ήλιος - Ένα Χριστουγεννιάτικο χωριό - Ο αγρός του φράγματος Αποσελέμη .............> ............. .............
"Ο Νίκος Ψιλάκης η πρωινή φωνή της Κρήτης - Ο Κρητικός βιολόγος Φώτης Καφάτος - Άνθρωποι που ταιριάζουν τα φέσια τους ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............