Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017

Με όμορφες εμπειρίες ολοκληρώθηκε το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου

Λίγες μέρες μετά τη λήξη του φεστιβάλ, τα αισθήματα είναι ακόμα πολύ έντονα και τα λόγια φτωχά για να περιγραφεί η εμπειρία του τριημέρου.
300 συμμετέχοντες από 29 χώρες ενώθηκαν σε μια μεγάλη αγκαλιά στο φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Σπίτι του Πολιτισμού (1-3 Σεπτέμβρη 2017) με τη φροντίδα της ομάδας TangoCultural του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου.
Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε την Πέμπτη 31 Αυγούστου σε μια μαγική βραδιά με ζωντανή μουσική από τους Accordia (Μάκης Τσαμαλίκος-ακορντεόν, Ηλίας Μπόικος-κιθάρα, Πέτρος Δούναβης-βιολί, Γιάννης Πολυχρονάκης-κοντραμπάσο) και τον Νικήτα Μιχελάκη στην πλατεία της Νομαρχίας.
Χορευτές και μουσικόφιλοι συνέρρευσαν στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου, αγκαλιάστηκαν, χόρεψαν και απόλαυσαν την υποβλητική μουσική στη σκιά της Φορτέτσας.


Το τριήμερο που ακολούθησε ήταν από κάθε άποψη καταιγιστικό. Πλήθος κόσμου πλημμύρισε τις αίθουσες μαθημάτων και χόρευε ασταμάτητα στις απογευματινές και βραδινές εκδηλώσεις στο Σπίτι του Πολιτισμού.
Οι διεθνούς φήμης καλλιτέχνες που πλαισιώνουν κάθε χρόνο το φεστιβάλ κέρδισαν και φέτος τις εντυπώσεις του κοινού επιβεβαιώνοντας ότι το A los Amigos αποτελεί πλέον ένα θεσμό στα εγχώρια αλλά και διεθνή χορευτικά δεδομένα.
Τα χαμόγελα ικανοποίησης στα πρόσωπα των 300 συμμετεχόντων και τα θετικά σχόλια για τη διοργάνωση ήταν η επιβράβευση για όλους εμάς στη διοργάνωση.
Γι' αυτές τις μοναδικές μέρες και νύχτες που ζήσαμε αλλά και για όσες προηγήθηκαν προκειμένου να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ, θα ήθελα προσωπικά να ευχαριστήσω τον Δήμο Ρεθύμνου και την ΚΕΔΗΡ, ιδιαίτερα την προϊσταμένη κα Πέπη Μπιρλιράκη και τη γραμματέα κα Ολυμπία Ματθαίου, την εταιρία παραγωγής Dream Events Planning και τους χορηγούς μας, τοπικούς επιχειρηματίες που στηρίζουν πάντα τις δράσεις μας: 21 23 cafe bar, Cardou, Condiva, Regina, Αλάνα, Ασίκικο, Μαρουβάς, Πρίμα Πλώρα, Ράκι Μπαράκι, Ρακοδικείο, Casa di Haris.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλεται στους εθελοντές μας, που δούλεψαν ακούραστα όλο το τριήμερο προκειμένου να έλθει σε πέρας αυτό το φεστιβάλ, και οι οποίοι αποτελούν την ψυχή της διοργάνωσης μεταφέροντας στον κόσμο που μας επισκέπτεται κάθε φορά από κοντά ή μακριά ένα δείγμα της κρητικής φιλοξενίας.
Ραντεβού, λοιπόν, του χρόνου πάλι για το 6ο Φεστιβάλ Τάνγκο Ρεθύμνου 30 Αυγούστου-2 Σεπτέμβρη 2018. Για να μοιραστούμε και πάλι τη μαγεία του τάνγκο στην πόλη μας σπάζοντας τα σύνορα.

Εκ μέρους της διοργάνωσης, Σοφία Γαλανάκη

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ Στα υπόγεια του παγοποιείου - Το ιστορικό φρούριο Φιρκάς - Καθεδρικός Καθολικός ναός Χανίων ............. ............. ............. Η άγνωστη ταινία για τον Καζαντζάκη - Το κρητικό σπίτι στα Χανιά - Ζωντανά Καφενεία της Κρήτης ............. ............. .............
ΠΡΟΣΩΠΑ Η Γεωργία Νταγάκη κάνει τα όνειρα πράξη - Ο Γαλλοαργεντινός Άβελ Σεστάκ - Ο Θεόδωρος Βαρδινογιάννης ............. ............. .............

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΡΘΡΩΝ

4 μουσικοί στο γλέντι του 15 Άυγουστου 2018 ............. Στο Παρασπόρι του δήμου Σητείας

ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΑΚΗ

Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΓΕΝΝΑΡΑΚΗΣ

.........

ΤΟ ΝΕΟ SITE ΣΗΤΕΙΑΚΑ ΝΕΑ

.............